Lidovky.cz

Na chleba, do těstovin i rýže. Připravte si doma chřestové pesto

Jídlo

  6:36
Chřestová sezóna začíná, je tedy na čase připravit si netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků.

Chřestové pesto foto: Michaela Šupáková

Chřestové pesto

  • svazek zeleného chřestu
  • strouhaný parmezán
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • sůl

Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru. Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat. V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte.

Chřestové pesto

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša

Autor:
Témata: pesto, Chřest
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.