Lidovky.cz

Zachraň jídlo: Co s rybízem? Připravte si domácí zmrzlinu

Jídlo

  6:59
Rybízovou buchtu nebo víno už znáte, zavařeniny máte vyskládané ve spižírně a nevíte si rady, co s nadbytkem rybízu? Zkuste si vyrobit vynikající zmrzlinu jen ručním mixérem!

Rybízová zmrzlina foto: Zachraň jídlo

Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou rozmělněte bobulky rybízu. Oslaďte je dle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetovou či citronovou šťávou.

Dejte mrazit a do mrazáku přidejte zvlášť i kelímek smetany ke šlehání. Po dvou hodinách přimíchejte víceméně zmraženou smetanu k rybízu, přidejte bylinku a ponorným mixérem vyšlehejte do zmrzlinové konzistence.

Rybízová zmrzlina

Ingredience:

  • přezrálý rybíz či rybízové přebytky
  • smetana ke šlehání
  • třtinový cukr
  • citron
  • meduňka

Zachraň jídlo

Kdybyste se chtěli o neplýtvání a využití letního ovoce dozvědět více, dorazte na akci Jam Session, kterou Zachraň jídlo pořádá 16. 7. v Praze v Tiskárně na vzduchu.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.