Lidovky.cz

VIDEORECEPT: Vyzkoušejte jarní závitky s kachnou se salátem ze zelené papáji

Jídlo

  7:00
PRAHA - V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v malostranském hotelu Mandarin Oriental, jarní závitky s kachnou.Objevte kouzlo všech druhů asijské kuchyně.

Jarní závitky s kachnou salát ze zelené papáji a švestková omáčka

(Potřebné suroviny na 4 porce)

Jarní závitky:

  • Těsto na jarní závitky - 8ks
  • Pečená kachní prsa - 2ks
  • Mrkev nakrájená na jemné nudličky - 1ks Pak choy - 2ks
  • Jarní cibule - 4ks
  • Čínské zelí nakrájené na nudličky - 1⁄2 hlávky Vaječný žloutek ze 2 vajec

Postup:

  1. Těsto na jarní rolky rozdělíme na jednotlivé kusy, které si rozložíme na krájecí prkno.
  2. Předem pečená kachní prsa nakrájíme na silnější plátky. Totéž uděláme s veškerou uvedenou zeleninou, kterou najdeme v přehledu surovin.
  3. Nakrájené maso i zeleninou poklademe na připravené těsto.
  4. Důkladně zarolujeme a konce těsta potřeme vaječným žloutkem. Klademe důraz na to, aby byli konce rolek dobře utažené.
  5. Rozpálíme olej a jednotlivé jarní závitky smažíme. Po usmažení jednotlivé rolky položíme na papírový ubrousek.

Salát ze zelené papáji:

  • 1⁄2 zelené papáji nakrájené na jemné nudličky Liči - 4ks
  • Sladké chilli nakrájené na jemné nudličky - 2ks Jarní cibule nakrájená na jemné nudličky - 1ks Listy thajské bazalky - 5ks
  • Čerstvý koriandr lístky - 10ks
  • Chilli dresink - 2pol lžíce

Postup:

  1. Do misky natrháme jednotlivé lístky koriandru, liči, thajské bazalky. Přidáme nakrájenou zelenou papáju, sladké chilli a jarní cibulku.
  2. Salát ze zelené papáji lehce pokapeme připraveným chilli dresinkem a lehce promícháme.

Švestková omáčka:

  • Základ na švestkovou omáčku - 250ml Šťáva ze 2 limet
  • Čerstvý koriandr - 1⁄2 svazku

Postup:

  1. Do misky nalijeme základ švestkové omáčky, do které přidáme čerstvou šťávu z limety.
  2. Do připraveného základu přidáme pokrájený čerstvý koriandr. Vše důkladně promícháme. 3) Připravenu švestkovou omáčku nalijeme do jednotlivých mističek k servírování

Servírování:

Smažené jarní závitky podáváme se salátem ze zelené papáji a švestkovou omáčkou. Jednotlivé rolky namáčíme do švestkové omáčky.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.