Lidovky.cz

Kaštanová i skořicová. Jak vypadá zmrzlinová zima v Česku?

Jídlo

  6:38
Zmrzlina jako adventní pochoutka? Proč ne? Známý český zmrzlinář a mistr originálních receptur Honza Hochsteiger chystá na zimu tematické příchuti.

Zmrzlina z výběrových káv foto: Creme de la Creme

Můžeme se tak těšit na kaštanovou, skořicovou, punčovou nebo perníkovou studenou pochoutku. Jeho největší favoritkou je ale zmrzliny z výběrových káv. Kávové zmrzliny jsou sice obecně známé, ale ne ve výběrových variacích. Například na kávovou zmrzlinu z africké vysokohorské kávy odrůdy Arabica z Etiopie z oblasti Yirgacheffe. 

Další druh bude na rozdíl od ní surově hořký, připravuje se totiž ze studeného filtru hrubě mleté kávy z Hondurasu. Samozřejmě nebude chybět zmrzlina Irish coffee s Powers whisky podle originálního receptu autora tohoto nápoje Joe Sheridana. Zlatým hřebem kávové hitparády a českou novinkou bude v extra limitované edici kávová zmrzlina ze slavné a velmi vzácné cibetkové kávy Kopi Luwak. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.