Lidovky.cz

VIDEORECEPT: Připravte si indonéský bakmi goreng

Jídlo

  6:51
V posledním dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v malostranském hotelu Mandarin Oriental, indonéský pokrm bakmi goreng s vepřovým masem. Objevte kouzlo všech druhů asijské kuchyně

Indonéský bakmi goreng s vepřovým masem

(potřebné suroviny na 4 porce)

Omáčka na Bakmi goreng:

  • Ústřicová omáčka 5 pol. lžic
  • Rajský protlak 1 pol. lžíce
  • Sojová omáčka 3 pol. lžíce
  • Rýžové víno 2 pol. lžíce

Postup: Do misky vložíme rajský protlak do kterého pomalu vmícháme ústřicovou omáčku, sojovou omáčku a rýžové víno. 2, Tak to připravený základ na omáčku důkladně promícháme a jednu polovinu odebereme na marinování vepřového masa.

Vepřový bakmi goreng:

  • Vepřová krkovice nakrájená na tenké nudličky 320 g (marinovaná 24h v omáčce na bakmi goreng)
  • 4 hrsti předem uvařených vaječných nudlí
  • 2 ks šalotky na  jemné nudličky 
  • 3 hrsti sojových klíčků
  • 1 ks nakrájeného pórku
  • 1 ks mrkve na nudličky
  • 2 vejce
  • 2 ks jarní cibulky na nudličky 

Postup: Na rozpálené pánvi si orestujeme zprudka předem namarinovanou vepřovou krkovici z obou stran, lehce podlijeme omáčkou na Bakmi goreng a necháme 5 minut provařit. Ve woku nebo vetší pánvi si rozpálíme olej na kterém orestujeme šalotku do které vyklepneme celé vejce, které důkladně vyrestujeme. 

Přidáme sojové klíčky, nakrájený pórek, mrkev na nudličky a jarní cibulku. Vše důkladně promícháme a přidáme prohřáté vaječné nudle. Tak to připravený základ na Bakmi goreng podlijeme zbytkem omáčky. Promícháme a ihned servírujeme.

Servírování: Připravený bakmi goreng stočíme pinzetou přelijeme orestovanou krkovicí. Celý pokrm můžeme dozdobit vaječnou omeletou popřípadě přiostříme nakrájeným chilli a koriandrem.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.