Lidovky.cz

Šéfkuchař Zdeněk Křížek odchází z Mandarinu, šéfovat bude síti hotelových restaurací

Jídlo

  6:00
Po jedenácti letech odchází z restaurace Spices, která se specializuje na asijskou kuchyni v malostranském hotelu Mandarin Oriental, šéfkuchař Zdeněk Křížek.

Zdeněk Křížek foto: Archiv Zdeňka Křížka

Křížek přechází do společnosti OREA, která vlastní síť hotelů po celé České republice. „Odchod z Mandarin Oriental je pro mě velice emotivní záležitost, ale člověk si postupem času uvědomuje životní priority. Jsem člověk který dává své práci práci 100 procent a tím se snažím posouvat kvalitu české gastronomie ku předu. Ve společnosti budu působit jako executive culinary chef pro celu síť,“ řekl serveru Lidovky.cz Křížek. 

Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki – speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů. Po čtyřech letech působení odešel do hotelu Boscolo, kde vařil další tři roky.

Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague. Za svého působení zde získal pracovní zkušenosti z asijských hotelů v Číně, Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně. Od července 2016 zastával Křížek funkci šéfkuchaře restaurace a baru Spices. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.