Nádivka:
- 300g toastového chleba
- 8 ks vajec
- 80 g másla
- 100 g kopřiv
- 0,2 l mléka
- 2 ks červené cibule
- 0,05l extra panenského olivového oleje
- 50 g krájených mandlí
- muškátový ořech, sůl, pepř
Toustový chléb nakrájejte na kostky, zalijte mlékem a nechte nasáknout. Přidejte žloutky, měkké máslo, nasekané kopřivy, najemno nakrájenou cibuli (opečenou na olivovém oleji) a mandle. Dobře promíchejte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Dejte péct do vymazané formy po dobu 45 minut na 180°C.
Pažitkové brambory
- 700g brambory grenaille
- 50 g másla
- 0,05l extra panenského olivového oleje
- sůl
Umyté brambory podélně překrojte a vložte do mísy. V rendlíku rozehřejte máslo s olivovým olejem na 80°C a přelijte do mísy s bramborami. Pořádně promíchejte, přidejte sůl a 30 minut pečte na plechu v troubě předehřáté na 165°C. Do hotových teplých brambor přidejte pažitku.
Salát
- 120g špenátu
- 1/2 svazku medvědího česneku
- 80g cherry rajčat
Dresink podle chuti... (Extra panenský olivový olej 0,3l, med 0,1l vinný ocet 0,1l, sůl, pepř. Suroviny rozmixujte.) Špenát a medvědí česnek umyjte a natrhejte, přidejte nakrájené rajčata, dresink a dobře promíchejte.