Lidovky.cz

VIDEORECEPT: Sladkovodní ryby jsou v kurzu. Jak na sumce s cizrnou a kroupami?

Jídlo

  6:30
Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz. V druhém díle uvaří šéfkuchař konfitovaného sumce s cizrnou a kroupami.

Konfitovaný sumec s cizrnou a kroupami

  • 480 g  očištěné filety sumce
  • 1 snítka tymiánu
  • 15 g máslů 

Cizrnový salát:

  • 4 lžíce předem uvařené hnědé cizrny
  • 2 lžíce usušených indických chipsů z cizrny 
  • 4 lžíce předvařených krupek 
  • 1 červená paprika nakrájená na malé kostičky 
  • 2 lžíce indického koření chunky chat masala
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce červeného zelí

Postup: Jednotlivé filety sumce osolíme, opepříme, vložíme na předem rozpálenou pánev. Opečeme z každé strany 2 minuty ke konci opékání přidáme snítek tymiánu, a dané množství másla. Jakmile se máslo rozpustí přelíváme jednotlivé porce sumce a pomalu konfitujeme. Ihned servírujeme.

Cizrnový salát: Do misky vložíme předem uvařenou hnědou cizrnu, kroupy, usušené chipsy cizrny a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Takto připravený cizrnový salát dochutíme indickým kořením Chunky chat masala, olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a ihned servírujeme.

Servírování: Konfitovaného sumce servírujeme s cizrnovým salátem, pokrm dozdobíme pečeným indickým chlebem z chilli (papadum) a snítky čerstvého kopru. 

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.