Konfitovaný sumec s cizrnou a kroupami
- 480 g očištěné filety sumce
- 1 snítka tymiánu
- 15 g máslů
Cizrnový salát:
- 4 lžíce předem uvařené hnědé cizrny
- 2 lžíce usušených indických chipsů z cizrny
- 4 lžíce předvařených krupek
- 1 červená paprika nakrájená na malé kostičky
- 2 lžíce indického koření chunky chat masala
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce červeného zelí
Postup: Jednotlivé filety sumce osolíme, opepříme, vložíme na předem rozpálenou pánev. Opečeme z každé strany 2 minuty ke konci opékání přidáme snítek tymiánu, a dané množství másla. Jakmile se máslo rozpustí přelíváme jednotlivé porce sumce a pomalu konfitujeme. Ihned servírujeme.
Cizrnový salát: Do misky vložíme předem uvařenou hnědou cizrnu, kroupy, usušené chipsy cizrny a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Takto připravený cizrnový salát dochutíme indickým kořením Chunky chat masala, olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a ihned servírujeme.
Servírování: Konfitovaného sumce servírujeme s cizrnovým salátem, pokrm dozdobíme pečeným indickým chlebem z chilli (papadum) a snítky čerstvého kopru.