Lidovky.cz

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Jídlo

  6:20
Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli foto: Hliněná Bašta

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli

  • 16-20 kusů očištěných krevet bez hlavičky a bez střívek
  • 1/2 nakrájeného manga na kostičky
  • 1 chilli paprička
  • 200 ml kokosového oleje
  • olivový olej / kokosový olej - 3 polévkové lžíce
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 limetka
  • čerstvý koriandr

Na rozpáleném oleji orestujeme očištěné krevety, restujeme, dokud nezrůžoví. Poté přidáme nakrájené mango a zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme zhruba 4-5 minut. Přidáme najemno nakrájenou chilli papričku, šťávu z jedné limetky, osolíme a opepříme dle chuti a řádně promícháme. Necháme minutu provařit a můžeme servírovat, Při servírování posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rozpečenou bagetkou.

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli
Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.