Lidovky.cz

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem podle šéfkuchaře

Jídlo

  5:48
Hovězí svíčková patří k tomu nejlepšímu, co můžete u řezníka koupit, pakliže si ji dopřejete, zkuste z ní připravit carpaccio podle receptu šéfkuchaře Aleše Veselého z restaurace Belcredi Bistro.

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem foto: Belcredi bistro

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem

2 porce

  • 150 g hovězí svíčkové
  • 100 g žampionů
  • 10 g smržů
  • 50 g hub shitake
  • 2 g hrubé soli
  • 1 g pepře
  • 10 g parmazánu
  • 10 ml lanýžového oleje
  • 10 ml olivového oleje extra virgin
  • 40 ml slunečnicový olej
  • 20 g parmazánu

Postup: Maso rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Poté ho vložíme mezi pečící papír a hladkou stranou paličky maso rozklepeme na co nejtenčí plát. Houby nakrájíme na co nejmenší kostičky a vše dohromady pak restujeme na slunečnicovém oleji. Houby dochutíme solí, pepřem. Vlažnou směs poklademe na carpaccio, posypeme parmazánem, pokapeme lanýžovým olejem a dosolíme hrubou solí. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.