Lidovky.cz

Krok za krokem: jak na avokádový dip guacamole?

Jídlo

  5:17
Avokádový dip guacamole s výraznou příchutí limetky, pálivých papriček a s vůní čerstvého koriandru se veze na vlně obliby již několik let. A jak na něj? Server Lidovky ve spolupráci s kulinářskou školou Chefparade připravil fotografický seriál. Dobrou chuť.

Guacamole (ilustrační foto) foto: Shutterstock

Guacamole

  • 1 zralé avocado
  • 1 rajče
  • 1/3 svazku čerstvého koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • limetková šťáva z ½ limetky
  • 1 chilli paprička
  • sůl, pepř¨
Dejte avokádo do misky a důkladně ho rozmačkejte vidličkou. Chilli papričky,...
Guacamole dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dobře zamíchejte.

Postup: Avokádo rozkrojte na polovinu a pomocí nože vyndejte pecku. Vydlabejte vnitřek, nebo nakrájejte avokádo na čtvriny a nožem oloupejte.  Dejte avokádo do misky a důkladně ho rozmačkejte vidličkou. Chilli papričky, koriandr, šalotku, rajče a česnek nasekejte nadrobno. Vše přidejte k avokádu.  Guacamole dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dobře zamíchejte. 

Rada šéfkuchaře: Zralé avokádo má černou slupku a je měkké. To, že je čerstvé, poznáte po odlomení stopky. Místo po stopce by mělo mít jasně zelenou barvu.
Tip: Podávejte k nachos,jako náplň do fajitas, burritos a jiných tortill.  

Autor:
Témata: avokádo, dip, guacamole
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.