Lidovky.cz

Skořice a máslová dýně. Vyzkoušejte podzimní dort podle cukrářky

Jídlo

  6:50
Dýně se rozhodně nehodí pouze do slaných jídel, skvěle se hodí i do zákusků. Vyzkoušejte dýňový dort cukrářky Dominiky Tesařové z cukrárny Lagarto.

Dýňový dort foto: Lagarto

Dýňový dort

  • 20g skořice
  • 260g třtinového cukru
  • 260 ml oleje
  • 1 ks jedná soda
  • 120g vaječného bílku
  • 80g žloutku
  • 300g hladká mouka
  • 450g máslové dýně
  • 150g rozinek
  • 2 pomeranče
  • 1ks prášek do pečiva

Krém:

  • 500g čerstvého přírodního sýru
  • 500g mascarpone
  • 130g moučky

Očistíme a nastrouháme dýni, v míse smícháme mouku, skořici, jedlou sodu, třtinový cukr, prášek do pečiva a rozinky. Vše pečlivě zamícháme. Do druhé mísy si připravíme olej, vajíčka, pomerančovou šťávu a kůru z pomerančů. Postupně přidáváme sypkou směs a nastrouhanou dýni. Připravené těsto vlijeme do dortové formy (průměr 26cm).

Pečeme v předehřáté troubě 70 min na 160 stupňů.

Upečený vychladlý korpus potřeme smíchaným krémem z mascarpone, čerstvého sýru a cukru.

Autor:
Témata: Dýně, Recepty, dýně, dort
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.