Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia
- 500 g tagliatelle
- 2 ks králičích stehen
- 150 g mrkve
- 150 g celeru
- 100 ml extra virgin olivového oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 ks salsiccia
- ½ snítku rozmarýny
- 1 ks bobkového listu
- 2 stroužky česneku
- 50 ml bílého vína
- 1 badyán
- 100 g másla
- 80 g pecorina
- sůl, pepř, pažitka
Postup: Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Kosti pečte 20 minut v předehřáté troubě na 220°C. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a opečte na olivovém oleji do zlatova. Přidejte maso, česnek, salsicciu a opékejte tak dlouho, dokud všechny ingredience nechytí barvu. Zastříkněte vínem a nechte odpařit, přidejte opečené kosti, kuřecí vývar, rozmarýn, bobkový list, badyán a duste pod poklicí cca 1,5 hodiny do měkka. Následně vyjměte kosti. V osolené vodě uvařte těstoviny, promíchejte s ragú, přidejte máslo a krátce provařte. Servírujte s pažitkou a pecorinem.