Lidovky.cz

Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia podle šéfkuchaře

Jídlo

  6:07
Šéfkuchař restaurace La Loca Radim Gerlich se rozhodl do podzimního menu zakomponovat tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia. V kombinaci s bylinkami se z toho stává příjemně provoněný pokrm. Zkuste si jej uvařit i u vás doma podle jeho receptu.

Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia foto: La Loca

Tagliatelle s králičím masem a italskou klobásou salsiccia

  • 500 g  tagliatelle 
  • 2 ks králičích stehen
  • 150 g mrkve 
  • 150 g celeru
  • 100 ml extra virgin olivového oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 ks salsiccia
  • ½ snítku rozmarýny
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 1 badyán
  • 100 g másla
  • 80 g pecorina 
  • sůl, pepř, pažitka

Postup: Králičí stehna vykostěte, nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Kosti pečte 20 minut v předehřáté troubě na 220°C. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky a opečte na olivovém oleji do zlatova. Přidejte maso, česnek, salsicciu a opékejte tak dlouho, dokud všechny ingredience nechytí barvu. Zastříkněte vínem a nechte odpařit, přidejte opečené kosti, kuřecí vývar, rozmarýn, bobkový list, badyán a duste pod poklicí cca 1,5 hodiny do měkka. Následně vyjměte kosti. V osolené vodě uvařte těstoviny, promíchejte s ragú, přidejte máslo a krátce provařte. Servírujte s pažitkou a pecorinem.

Autor:
Témata: La loca
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.