Lidovky.cz

Ochucená rýže? Připravte si květákový pilaf

Jídlo

  6:08
Pilaf je ochucená rýže nejčastěji připravovaná v Jižní Asii a Střední a Východní Evropě, kde se podává většinou jako příloha. U nás je příprava podobná českému rizotu. Zkuste si připravit květákovou pochoutku doma.

Květákový pilaf foto: Jíme zdravě ve městě i na venkově

Květákový pilaf

  • 400 g nastrouhaného květáku
  • 1 lžíce přepuštěného másla (nebo oleje)
  • 1 malá cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hrst čerstvé petrželky
  • sůl
  • pepř

V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli. Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte.

Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu. 

Recept pochází z kuchařky Jíme zdravě ve městě i na venkově. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.