Lidovky.cz

Český kuchařský tým si z Lyonu odvezl cenu za nejlepší chod z vepřového masa

Jídlo

  15:51
Český tým kuchařů se již popáté zúčastnil soutěže International Caterting Cup v Lyonu, jedné z neprestižnějších gastronomických soutěží.

Český kuchařský tým si z Lyonu odvezl cenu za nejlepší chod z vepřového masa foto: Archiv Radka Davida

Stejně jako v roce 2015 tento tým v podstatě ve stejném složení vybojoval cenu za nejlepší chod z vepřového masa. “Stali jsme se vlastně nejúspěšnějším týmem v přípravě pokrmů z vepřového masa. Ze šesti ročníků jsme tuto cenu získali dvakrát. Mám z toho velkou radost,”říká Radek David, člen týmu.

„Výborné bylo, že jsme zaujali naším jídlem z vepřového masa. Přeci jen, je to naše národní chlouba. Všechny týmy připravovali plněnou vepřovou kotletu s kostí. My jsme ji plnili rajčaty a sušenou šunkou. Ke kotletě jsme podávali polentu, kroketu z vepřového masa, topinamburové pyré a dvě omáčky ”, říká Jan Horký, který právě chod z vepřového masa připravoval.

Český kuchařský tým si z Lyonu odvezl cenu za nejlepší chod z vepřového masa

Jak to funguje?

Jak název napovídá, Catering cup je soutěž v přípravě pokrmů servirovaných formou bufetu. Jídla se připravovala den předem (25.1.). Ve 12 otevřených kuchyních za přihlížení několika tisíc diváků byly pokrmy dokončovány a prezentovány až ve finální den soutěže 26. ledna. 

International Catering Cup je jednou z nejprestižnějších gastronomických soutěží na světě. Tento rok se zúčastnilo 12 špičkových kulinářských týmů z celého světa (Kanada, Singapur, USA, Francie, Mexiko…) Soutěž je součástí světové výstavy Sirha.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.