Lidovky.cz

Vyzkoušejte rýži a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

Jídlo

  5:32
Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z exporotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem foto: Kampa Park

Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

  • ½ másla
  • 200g rýže na risotto
  • 350 ml vody
  • 1 l mléka
  • 500 ml smetany
  • 100 g cukru
  • sůl 
  • 400 g mandlí
  • 1 lžíce kardamonu (prášek)
  • 2 vanilky
  • 1 dcl amareta
  • 500 g mražených malin
  • solamyl

Rýži krátce orestujeme na másle, přidáme cukr, sůl, koření a zalijeme vodou a částí mléka. Za průběžného míchání vaříme doměkka. Dle potřeby zalijeme mlékem.

Necháme vychladit. Do uvařené rýže přidáme mandle, amareto a vyšlehanou šlehačku. Maliny dáme do rendlíku, přidáme cukr, krátce povaříme, rozmixujeme a dáme vychladit.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.