Lidovky.cz

Připravte si pečenou tresku s květákovým pyré podle šéfkuchaře

Jídlo

  5:40
Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z exporotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurre blanc se srdcovkami foto: Kampa Park

Pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem a omáčkou beurre blanc se srdcovkami

  • 4 porce tresky
  • 2 lžíce přepuštěné máslo
  • sůl, pepř
  • tymián
  • citrón
  • 4 stroužky česneku
  • ¼ květák
  • 200 ml smetany
  • 50 g tapioky
  • 50g merlíku
  • 200 ml bílého vína
  • 3 ks šalotky
  • 2 dcl oleje

Tresku osolíme a opepříme, pak opečeme na přepuštěném másle nejprve kůží dolů. Pak dáme spolu s česnekem, máslem a tymiánem dopéct do trouby na 180C cca 7-  8min. Tapioku uvaříme doměkka.

Merlík uvaříme doměkka, dáme usušit do sušičky na ovoce a následně smažíme v rozpáleném oleji. Růžičky květáku dáme vařit do smetany, rozmixujeme dohladka, dochutíme a přidáme uvařenou tapioku.

Nakrájenou šalotku svaříme s vínem na 1/5 původního objemu, přidáme smetanu a vmícháme kostky másla. Procedíme, dochutíme a přidáme srdcovky, které krátce povaříme, až se otevřou.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.