Ochutnávat se bude v prostorách pražské Meetfactory a začíná se ve 20 hodin, s přednáškami se začně už o tři hodiny dříve. Se vstupenkou na přednášky máte automaticky vstup i na ochutnávku. Ochutnávka je volná, to znamená, že po zaplacení vstupného si necháváte nalívat bez omezení až do úplného prochutnání.
A o čem budou přednášky? Josef Vačkář z ÚKZUSu bude mluvit o správném řezu jabloní, a to jak v prvních letech po výsadbě, tak třeba při zmlazování staršího stromu. Ondřej Muška (Provoko) bude mluvit o zakládání ciderového sadu – loni vysadili v Jižních Čechách pěknou řádku ciderových odrůd. Jáchyma Klimenta jsem pozval, aby řekl něco o keevingu, což je jeden z mála způsobů, jak v cideru udržet zbytkový cukr přírodním způsobem. Vyšší dívčí bude reprezentovat Ivo Laurin z Utopie, který dělá cider bez síry a bez jakýchkoliv stabilizačních nebo konzervačních látek.
Seznam dosud potvrzených vystavovatelůProfesionálové - Ivo Laurin: UTOPIA
- F.H. Prager: Prager Cider
- Tátův sad: Tátův sad
- Cidérka Lobeč: BACHA!cidre
- PROVOKO: Cider Talk
- AK Cider: AK Cider
- JM CIDER HOUSE: Redbrook cider: Premium-suchý, Original-polosuchý, Redfruit-polosuchý, Perry-polosuchý
- CIDRE 99: CIDRE 99
- Polabský mošt: Magnetic Apple
- Náčelník Cider: Náčelník Cider
- Cidrerie: Cidre Kliment
- Moštárna Újezd: Divoké jablko
- Táborská moštárna: Johannes Cyder
- rossbach/smilingdogcider: Ice Cider
- INSIDER: Němčovický jablečník
- Petr Hybler, Josef Brzobohatý: Darebák
- Steboucider: Steboucider
- Vladimír Marek: Carboycidre
Amatéři - Tomáš Málek: Doubravice 2018, Jezárky 2018
- Kuba Svěrek: Foot made Cider
- Petr Vacek: Piparkakuja cidre
- Václav Ceeh: CEEH CIDER
- Petra a Milan Hrickovi: Zlaté jablko
- Jakub Kynčl: Českorájský cider
- Tomáš Ritzka: První Prajzské
- Michal Odehnal: Sadrowitch
- Vojtěch Čížek: Garage Cider 2016+2018
- Dan Samek: SadoMaso aneb masíčko ze sadu
- Tomáš Říha: Zdrcený jablko – EPIK
- Martin Velfl: aut-sajdr
- David Tourek: Kozina cider
- Tomáš Hégr: Furiosa
- Jan Schlindenbuch: OutCider
- Martin Bilec: Vinařský cider
- Antonín Bernard: Dubský jablko, destilát ze cideru
- Jablko v láhvi: Saturn 2018, Lump 2016
- Michal Lacina a Jan Dobrovolný: Highland ExperiMental Lab
- Štěpán Cirkl: Křivoklátič
- Oceterie: Jablečný orleánský ocet
|