Čokoládový fondant se zmrzlinou
Suroviny na 6 porcí:
- 140 g hořké čokolády
- 155 g másla
- 4 vejce (96 g bílků a 108 g žloutků)
- 120 g moučkového cukru
- zmrzlina nebo ovoce dle vlastního výběru
Postup: Hořkou čokoládu a máslo vložíme do misky a necháme roztát ve vodní lázni. Do domácího robota vložíme cukr, bílky, žloutky a necháme asi pět minut míchat, než se nám vytvoří pěna. Rozehřátou hořkou čokoládu necháme chvíli vychladnout a polévkovou lžicí vmícháme zlehka do připravené pěny, dokud se hmota nespojí.
Připravíme si máslem vymazané formičky, do kterých nalijeme 2/3 připravené směsi. Správně upečený fondant musí zůstat uvnitř tekutý, proto jej do předehřáté trouby na 190 C vložíme pouze na 8 minut. Takto upečené fondanty vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme se zmrzlinou nebo ovocem, podle vašeho výběru.