Lidovky.cz

Učte se od mistra. Jak na čokoládový fondant se zmrzlinou?

Jídlo

  6:29
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Suroviny na 6 porcí:

  • 140 g hořké čokolády
  • 155 g másla
  • 4 vejce (96 g bílků a 108 g žloutků)
  • 120 g moučkového cukru
  • zmrzlina nebo ovoce dle vlastního výběru

Postup: Hořkou čokoládu a máslo vložíme do misky a necháme roztát ve vodní lázni. Do domácího robota vložíme cukr, bílky, žloutky a necháme asi pět minut míchat, než se nám vytvoří pěna. Rozehřátou hořkou čokoládu necháme chvíli vychladnout a polévkovou lžicí vmícháme zlehka do připravené pěny, dokud se hmota nespojí.

Připravíme si máslem vymazané formičky, do kterých nalijeme 2/3 připravené směsi. Správně upečený fondant musí zůstat uvnitř tekutý, proto jej do předehřáté trouby na 190 C vložíme pouze na 8 minut. Takto upečené fondanty vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme se zmrzlinou nebo ovocem, podle vašeho výběru. 

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.