Lidovky.cz

Učte se od mistra. Zkuste grilovaný flap steak se zeleninou

Jídlo

  5:03
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Grilovaný flap steak se zeleninou

  • 300 g flap steaku
  • 1 červená salátová čekanka
  • 1 lilek
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Maso očistíme a zbavíme přebytečného tuku. Osolíme a vmasírujeme do něj trochu olivového oleje. Na rozehřátý gril položíme připravené maso a z každé strany grilujeme asi dvě minuty tak, aby se příliš neupeklo. Mezitím si připravíme na čtvrtky nakrájenou zeleninu, kterou osolíme a vložíme také na gril. Na talíři pak hotovou zeleninu zlehka pokapeme olivovým olejem a navrch přidáme maso nakrájené na plátky, které dosolíme. 

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.