Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Jak na grilovanou rybu s krevetami a zeleninou?

Jídlo

  5:12
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Grilovaná ryba s krevetami a zeleninou

  • 1 červená a žlutá paprika
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibule
  • 1 rajče
  • 3 krevety
  • 1 filet z mořského vlka
  • olivový olej
  • bylinkový olej
  • sůl a pepř

Postup: Veškerou zeleninu rozkrojte na polovinu. U paprik a rajčete vyjměte jejich vnitřek. Připravenou zeleninu osolte, opepřete a vložte na rozpálený gril. Rybu a krevety potřete olivovým olejem a na pár minut přidejte také grilovat. Servírujte s bylinkovým olejem. Citrón přidejte podle chuti.

Kdo pro vás vaří?

V pražském gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.