Teplý cuketový salát s kukuřicí a slunečnicí
- 2 mladé cukety libovolné barvy
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 hrstky slunečnicových semínek
- ½ misky mražené kukuřice, rozmražené
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- malá hrstka lístků
- čerstvého tymiánu
Postup: Cukety nakrájíme na plátky, vsypeme do pánve s rozehřátým olivovým olejem a restujeme. Jakmile začnou cukety zlátnout, přidáme utřený česnek, slunečnicová semínka a ještě chvilku restujeme. Nakonec vsypeme kukuřici, podle chuti osolíme a opepříme, přidáme tymián a vše promícháme. Salát je připraven k jídlu, můžeme ho ihned servírovat. Je ale dobrý i vychlazený.
Můj tip: Pro zpestření můžete salát ještě zastříknout balzamikovým octem nebo citronem. Salátu bude dělat skvělou společnost i tmavozelená čočka (uvařená jen pěkně al dente, na skus).