Lidovky.cz

Punčochář neobhájil. Zlatým kuchařem se stal Přemek Forejt

Jídlo

  16:20
PRAHA - V šestém ročníku ankety Zlatý kuchař vyhrál Přemek Forejt z olomoucké restaurace Entrée, který loni obsadil stříbrnou příčku. Vítěz posledních tří ročníků Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant, který si letos otevřel restauraci U Matěje, skončil druhý.

V šestém ročníku ankety Zlatý kuchař vyhrál Přemek Forejt z olomoucké restaurace Entrée, který loni obsadil stříbrnou příčku. Vítěz posledních tří ročníků Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant, který si letos otevřel restauraci U Matěje, skončil druhý. Na třetím místě skončil Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady. Do síně slávy letos vkročil Václav Košnář z Farmy Košík. foto: Archiv Radek David

Šéfkuchař Přemek Forejt.

Na třetím místě skončil Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady. Do síně slávy letos vkročil Václav Košnář z Farmy Košík.

Radek David

Soutěž vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. 

„Asi nejvýznamnější změnou v anketě Zlatý kuchař 2018 je upuštění od pořádání večera slavnostního vyhlášení. Energii jsme napřeli především směrem k online prostředí, které zprostředkuje informace o anketě a výsledcích mnohem většímu množství diváků,“ uvedla manažerka ankety Stáňa Krejčová.

Ať lidi vědí, co jsem zač, říká vyhlášený šéfkuchař z Olomouce Přemek Forejt

Zlatým cukrářem se stal Josef Maršálek, veřejnost pak ocenila Jana Kaplana ze Dvora Hoffmeister v Číčovicích. Objevem roku je Vojtěch Petržela, který působí v juniorském národním týmu Asociace kuchařů a cukrářů.

Jan Punčochář

Neotřelý koncept zabodoval

„Myslím si, že odborná porota ocenila moji práci hlavně kvůli neotřelé asijsko-skandinávské kuchyni, čerstvým lokálním surovinám, jednoduchosti pokrmů a kvalitě servisu restaurace Levitate,“ uvedl vítěz v kategorii Zahraniční zlatý kuchař Christian Duy Chu.

Šéfkuchař a majitel Christian Duy Chu

Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a Field, které nyní zůstávají jedinými restauračními zařízeními v ČR s tímto oceněním.

Počet hodnocených českých podniků - výlučně pražských - v letošním průvodci oproti loňsku klesl z 33 na 31, přičemž se objevila tři nová zařízení - Benjamin, Levitate a Salabka - a pět jich naopak zmizelo.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.