Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Jak si doma připravit uzené ústřice?

Jídlo

  5:20
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Uzené ústřice

(Ostrica affumicata)

  • 3 ústřice
  • 1 rajče
  • 1 červená cibule
  • 1 limeta
  • koriandr
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Nejdříve si připravíme salát. Rajčata s cibulí nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Posekáme koriandr, do misky přidáme olej, sůl, pepř, šťávu z jedné limetky a vše promícháme. Ústřice položíme na rozehřátý barbecue nebo gril a udíme pět až šest minut. Hotové ústřice otevřeme a servírujeme se salátem.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.