Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Carpaccio ze svíčkové, lesními malinami a kozím sýrem

Jídlo

  5:38
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Carpaccio ze svíčkové, lesními malinami a kozím sýrem

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 ks malý kozí sýr
  • 50 g lesních malin
  • 20 g rukoly
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Příprava carpaccia je velmi jednoduchá. Potřebujete jen opravdu ostrý nůž a vychlazený talíř. Maso z hovězí svíčkové nakrájejte na tenké plátky a pokládejte je na připravený talíř. Nakrájené maso zakryjte potravinovou fólií. Poté jemně naklepejte celou dlaní, aby maso bylo ještě tenčí a hezký vyrovnané. Fólii sejměte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej. Připravené maso dozdobte rozpůlenými lesními malinami, rukolou a hoblinkami kozího sýra. Nakonec ještě zakápněte trochou olivového oleje a servírujte.

Kdo pro vás vaří?

V gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na pražském Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.