Lidovky.cz

Italové v kuchyni: Jak na bruschettu s burratou a marinovaným lososem

Jídlo

  5:24
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Bruschetta s burratou a marinovaným lososem

  • 200 g marinovaného lososa bez kůže
  • 1 burrata
  • 1 citron
  • 3 plátky světlé bagety
  • hořčice
  • polníček
  • sůl a pepř

Postup: Marinovaného lososa nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme olivový olej s trochou citronu, sůl, pepř, lžíci hořčice a promícháme. Plátky bagety vložíme na gril, dokud nebudou z obou stran hezky křupavé. Nakrájíme burratu a osolíme. Na talíř servírujeme nejdříve ugrilovanou bagetu s trochou olivového oleje, přidáme lístky polníčku, burratu a na vrch kousky marinovaného lososa.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.