Lidovky.cz

Jídlo

Ochlaďte se v horkých dnech a vyzkoušejte jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho foto: Nota bene

Chcete si ještě o chvíli prodloužit léto? Počasí venku k tomu přímo pobízí. Pakliže jste si zmrazili jahody, budou se vám hodit. Přinášíme recept na jahodové gazpacho od šéfkuchaře Lukáše Nevyjela.
  5:32

Jahodové gazpacho

  • stroužek česneku
  • vanička jahod
  • větší okurka (očištěná a bez semínek)
  • 2 červené papriky
  • zelená paprika
  • 5 rajčat
  • šťáva z poloviny citronu
  • chilli
  • sůl (polévková lžíce)
  • pepř

Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Krutóny z bílého pečiva si připravíme na pánvi i s máslem, česnekem a citronovým tymiánem. Na polévku nasypeme balkánský sýr. 

zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.