Krevety s mangem a chlii, křupavou tempurou a sojovým dresinkem
Mango majonéza
- 100g majonézy
- ½ manga
- 20g fermentovaného chili (Samba)
Mango rozmixujte, dejte do rendliku a svarte přebytečnou stavu. Nechte vychladit. Smíchejte s majonézou a s chili.
Sojový dresink
- 50 g palmového cukru
- 250 ml tmavé sojové omáčky
- 5 g kukuřičného škrobu
- 1-2 limety
Zkaramelizujte palmový cukr, zalijte tmavou sojovou omáčkou lehce provařte a zahustěte kukuřičným škrobem. Dochutte limetovou stávou.
Limetový olej
- 5 limetových listků
- 150 ml sansa oleje
Zahřejte na 70 stupnů na 60minut
Křupavá tempura /bezvaječná/
- 50 g hladké mouky
- 25 g tapiokové mouky
- 2 g prášku do pečiva
- 100 ml světlého piva
- sůl
Vše smíchejte, nechte vychladit. Zahrejte olej na 180 stupnů a lzíci lijte testíčko ro rozpáleného oleje. Smažte do zlatova. Vytáhnete pomocí jemného cedníku a nechte přebytečný olej vykapat na papírovou utěrku.
Na porci použijte 3 velké tygří krevety. Oloupané krevety sblanšírujte v mírně osolené vodě 3-4 minuty. Zachladte ve studene vode. Osušte, rozkrojte krevety podelne na dve pulky a lehce potřete olejem z limetových lístků. Rozpostrete na talíř. Majonézu smíchejte s rozmixovaným mangem a fermentovaným chili. Udelejte šest menších kopečku mezi krevetami. Mezery vyplnte sojovým dresinkem. Opažené kešu nandejte spolu s křupavou tempurou na krevety. Na závěr posypte espelette papričkami a pár lístky máty.