Lidovky.cz

Bílá rajčatová polévka a sýrová zmrzlina. Do Prahy přijede michelinský šéfkuchař Bernhard Reiser

Jídlo

  5:09
Bernhard Reiser má za sebou bohatou kuchařskou historii. Jeho první restaurace získala michelinskou hvězdu rok po otevření. Stejným oceněním se pyšní i jeho restaurace REISER ve Würzburgu. Na začátku března se chystá představit německou gastronomii v Praze.

Bernhard Reiser má za sebou bohatou kuchařskou historii. Jeho první restaurace získala michelinskou hvězdu rok po otevření. foto: REISERpro Lidovky.cz

Slavný německý šéfkuchař přijede do pražské restaurace V Zátiší, v níž připraví speciální menu. 

„Rád bych české publikum překvapil neotřelými kombinacemi chutí. V rámci šestichodového menu se můžete těšit například na bílou rajčatovou polévku, nakládaného lososa, divokou kambalu, srnčí hřbet nebo sýrovou zmrzlinu,“ vyjmenovává  šéfkuchař. 

Restaurace REISER ve Würzburgu

Reiser mimo jídlo miluje také víno. Vinný lístek jeho restaurace čítá více než 300 položek. V průběhu let se zabýval různými druhy výživy. Zajímalo ho, jaký vliv mají na tělo. Stará se o jídelníček národního fotbalového týmu žen a spolupracuje s nemocnicí ve Würzburgu, pro kterou vyvíjí speciální jídelníček pro lidi s rakovinou. 

Svou první michelinskou hvězdu získal už v roce 1996. Dostala ji rok po otevření jeho první restaurace Louvre v bavorském městě Rothenburg ob der Tauber a udržela si ji až do ukončení provozu. Zapojil se rovněž do televizní show Top Chef Germany a své kulinářské zkušenosti sepsal v knize, která vyjde v březnu. Jeho kulinářská škola byla oceněna jako nejlepší v Německu. 

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.