Lidovky.cz

Babicovo afghánské menu: grilované vepřové s "poctivým" česnekem

Afghánistán

  15:15
LÓGAR - Kuchař Jiří Babica se minulý týden snažil přesvědčit české vojáky v Afghanistánu, že umí vařit. Místo klasické stravy jim naservíroval steak se slaninou. Na oblíbené Babicovo smažení tentokrát v polní kuchyni nedošlo.

Jiří Babica servíruje grilované maso českým vojákům v Lógaru. foto: Army.cz

Vojákům deváté jednotky Provinčního rekonstrukčního týmu v Lógaru připravil grilované vepřové maso se slaninou a jídlo ještě dochutil poctivým českým česnekem. Jako přílohu s sebou přivezl pravý český chléb a nechyběla ani várka vitamínů v podobě salátu z krájené zeleniny.

Vojákům kuchař, známý svým sloganem "Kdybyste neměli citrón, tak tam dejte limetu, kdybyste neměli ani limetu, tak tam nedávejte nic", dovezl také nějaké zásoby do jejich kuchyně, například hořčici či ocet.

ČTĚTE TAKÉ:

Babica netradiční prostředí zároveň využil k tomu, aby natočil další díl svého televizního pořadu, a tak se budou jeho příznivci, i věční kritici, smět sami přesvědčit, jak mu vaření v polních podmínkách šlo. O Babicově cestě za českými vojáky informoval server Lidovky.cz jako první.

Z natáčení pořadu Babicovy dobroty v Lógaru.

Na cestě do Afghánistánu doprovázel Babica náčelníka generálního štábu Vlastimila Picka, který k poslednímu červnu končí v čele armády. Se svými svěřenci v Lógaru se proto přijel rozloučit.

Vedle diskuze s vedoucími jednotky o současné situaci na základně, mluvil Picek i se samotnými vojáky. "Všechny pochopitelně nejvíce zajímalo, s čím mohou počítat u svých útvarů po návratu z mise," přiblížil obsah konverzace mluvčí jednotky Jan Šulc.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.