Yveta Kroupová
Během letošního Designbloku mě nejvíce posilnil a splnil svůj účel bramborový salát se smaženým sýrem a domácí tatarskou omáčkou. S malou Plzní zalitý v Lokále v Dlouhé ulici.
Taky jsem propadla chuti kopřivové limonády, která se podával ve Šporkovském paláci v pátém patře v kavárně Ambiente.
Sobotní babí léto strávené v galerii Minty s velmi dobrou kávou a matcha the cupcakem bylo jedno z nejhezčích dopolední letošního podzimu.
A pak taky švestkový koláč ze švestek z Machnína u Liberce s drobenkou, který peču čistě intuitivně a klidně bych ho snědla na posezení.
Michaela Tomišková
Nikdy nezapomenu na chuť horké čokolády s kousky chilli a s škvarku, kterou připravil šéfkuchař Oldřich Sahajdák z La Degustation pro lesní večeři na mechu v galerii Křehký.
Nebo na jahodový tataráček s čerstvou bazalkou, který podával v hotelu Templ na jarním art design festivalu Křehký Mikulov.
Na skvělé víno chodíme do ochodu/vinárny Veltlín, který v Karlíně otevřel a provozuje Bogdan Trojak. U skvělých vín si odpočinete a pobavíte se u ilustrované mapy Rakouska - Uherska od Michala Bačáka.
K zajímavému čtení doporučuji časopis Lucky Peach. Je úžasným průvodcem o jídle s naprosto jiným přístupem k vizuální podobě oproti běžným časopisům. Jeho autoři spolupracují s různými ilustrátory a ráda bych je někdy poznala. Asi budou dost vtipní.
Studio Raw Color úplně zapadá svou prací do našeho způsobu vnímání a požitku z designu propojeného s příběhy, emocemi a všemi možnými vůněmi a chutěmi. Baví nás jejich surrealisticky sošné instalace jídla jako grafických objektů a vůbec celá jejich tvorba.
Rozbíjím seRozbíjím se je společným projektem designérek Yvety Kroupové, Michaely Tomiškové a kuchaře Lukáš Pohla. Poprvé se představil v roce 2008 a od té doby pravidelně přichází s neotřelými příchutěmi, kombinacemi a novinkami. "Protože milujeme čokoládu, protože toužíme po krásné budoucnosti, protože milujeme sny i vzpomínky na ně. Ano, tohle všechno dokážeme namíchat, zabalit příběhem a převázat puncem jedinečnosti ruční práce, které si velmi ceníme. Umíme čarovat s chutí a tvarem a rádi Vám dokážeme, že i emoce se dají jíst!" Kromě čokolády se Rozbíjím se zabývá i food stylingem, znát ho můžete také z přílohy LN Esprit. Hlasy designérek pak můžete slýchat každé pondělí a středu na frekvenci 91.9 Radia 1, kde uvádí pořad La Degustation De Design. |