Na 110 stránkách přináší desítky oblíbených receptů a praktických rad jednoho ze dvou českých kuchařů, kteří v letošním roce získali nejprestižnější gurmánské ocenění - hvězdu Michelin.
"Když jsme s Romanem Paulusem začali tuto publikaci připravovat, říkali jsme si, že nechceme sepsat jen další z řady kuchařek, ale pokusíme se čtenáře naučit vařit s respektem k surovinám a sezoně", říká autorka unikátní kuchařky Iva Pospíšilová.
Šéfkuchař restaurace v pražském hotelu Alcron vysvětluje, jak používat sezónní suroviny, ale učí také, jak na špičkové úrovni připravit docela běžná jídla (třeba obyčejná míchaná vajíčka nebo vývar), připravit pravý vídeňský řízek, upéct kachnu a samozřejmě i mnoho sofistikovaných specialit (třeba jehněčí kolínko). Publikace má 110 stránek a stojí 1,79 eur.
Roman Paulus (37 let)Sám říká, že tyto zkušenosti pro něj byly naprosto zásadní. Díky nim se mohl seznámit se špičkovými službami a kvalitní gastronomií, která se u nás v té době teprve probouzela.
|
O aplikaci edice 101 LN pro iPady a iPhony se více dozvíte ZDE, ke stažení včetně publikace Nejlepší recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse je pak v AppStore.