Lidovky.cz

Tři Vietnamci se udusili v kádi na rybí omáčku

Svět

  14:01
HANOJ - Tři zaměstnanci továrny na potraviny na jihovýchodě Vietnamu se udusili uvnitř kádě používané ke kvašení tradiční rybí omáčky nuoc mam. Oznámila to místní policie.
Kádě - ilustrační foto.

Kádě - ilustrační foto. foto: Shutterstock

Neštěstí se stalo v sobotu v pobřežním městě Cam Ranh. Jeden ze zaměstnanců vlezl do kádě na omáčku, aby opravil jednu z trubek. Poté, co začal mít potíže s dýcháním, přišli mu na pomoc dva jeho kolegové. Všichni tři se ale nadýchali jedovatých výparů a udusili se.
Omáčka nuoc mam, nezastupitelná složka vietnamské kuchyně, vzniká z drobných rybek - většinou sardelek - které se rok rozkládají v solném nálevu ve velkých, tři metry vysokých dřevěných kádích.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.