Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tradiční japonská polévka miso. Jemný samuraj útočí na vaše chutě

Japonská miso polévka je jednou z nejzdravějších polévek světa a to je zřejmě i důvod její vzrůstající obliby. Je zdravou a rychlou pochoutkou a můžete ji podávat jako energií nabíjející snídani, lehký oběd anebo vydatnou, přesto nízkokalorickou večeři, když použijete všechny rozmanité přísady od tofu přes zeleninu a houby až po mořské řasy. Také se nazývá “ Japonský zázrak “.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 4. 2016 3:16

Strcte si celou miso kamsi......, i z Japonskem. Kdyz dobrou polivku, tak bramboracku a krajic zitneho chleba k ni. A to je parada. Zivila cele generace predku, delala se ze vseho mozneho, co bylo po ruce, varily se v ni i kosti i maso.Je to ta nejbajecnejsi polevka. Ted jsou lide oblbovani recepty z Orientu ci Talianska, jenze doma to stejne nikdo neudela jako cizi kuchar. A tak to ''miso'' doma bude asi neco zcela jineho. Radeji si zajdete do japonske restaurace. Nebudte krkati.

0 0
možnosti

22. 4. 2016 12:31
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

22. 4. 2016 17:17

Tak napište japonsko - český gastronomický slovník.Jistě by to bylo rozumnější, jak hloupá kritika.Pokud není český ekvivalent, tak, co chcete dělat?

0 0
možnosti

22. 4. 2016 10:03

Určitě je japonská kuchyně úžasná. Je dokonalá v přípravě i v ingrediencích. Jenže má to háček. Musí ji připravovat Japonci nebo alespoň hodně obeznámení nejaponští kuchaři. Jinak je to "hatla patla", japonskou kuchyni připomínající jen názvem. Já zase zdůrazňuji tradiční a mimořádně zdravou českou kuchyni. Např. polévky jako jsou zeleninové nebo kuřecí aj. masové vývary. Taková klasická česká bramboračka s lesními houbami nemá alternativu. Kdo chce jít více do minulosti ať ochutná třeba pivní polévku, kde základem je černé pivo, všestranně dokonalý nápoj. No, zdravých a zapomenutých příkladů by se našlo jistě mnoho.

0 0
možnosti