Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Úbytek kvalitních lidí a luxusní večeře do krabičky. Co se stane s restauracemi po covidu?

Někteří se rozhodli gastro opustit, jiní bojují dále, i když je to boj těžký. Jak se gastronomie proměňuje a promění do budoucna? Někteří restauratéři a šéfkuchaři si myslí, že fatálně. Stanou se z restaurací továrny na krabičky, nebo budou mít otevřenou pouze několik hodin denně?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 2. 2021 23:54

Bezte delat neco uzitecneho a neplacte furt...

0 0
možnosti

18. 2. 2021 23:53

95 % techto zarizeni v CR jsou prumerne ci podprumerne kvality . Trh si odstranenim smejdu a podprumernych podniku pouze pomuze a zakaznik si polepsi. Zajimave je jak ti dnesni kapitalisti maji stale natazenou ruku kdyz je volna ruka trku zatlaci do kouta ....;-D

0 0
možnosti

Protože jsem hodně cestoval po světě, musel jsem se stravovat jen v restauracích. Obyčejných i drahých. Ale málokde jsem narazil na tak špatná a předražená jídla jako u nás. O přístupu personálu k zákazníkovi ani nemluvím. Všechny bych vyhnal na školení třeba do arabského světa. Takže pláč restauratérů sdílím se smíšenými pocity. A v současné době raději jím doma. Já nevařím, ale manželka je znamenitá kuchařka. Preferujeme jednoduchá jídla, pokud možno, z co nejkvalitnějších surovin. Jenže v hospodách je nenajdete. Ani dobrý steak neumí udělat. A česká kuchyně, vždyť ti kuchaři neví ani, jak má správně chutnat. Ne tzv. kreativita, ale technologická kázeň, to je základ dobré kuchyně.

0 0
možnosti
Foto

Taková dobrá svíčková, to se hned tak nenajde.

0 0
možnosti

Budu upřímný. Málo co mne zajímá tak málo jako to, co se stane s luxusními restauracemi. Vlastně mě zajímá jediné, abych že svých daní nemusel živit další horu neschopných lemplu s natazenou rukou.

0 0
možnosti

Lidé se naučili vařit a zjistili,že jíst ty předražené blafy je hloupost!!:-P

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší je chleba se sádlem a s cibulí. To za války nebylo.

0 0
možnosti
Foto

Možná, že ti "kvalitní" přijdou na to, jak je nesmyslné platit za pocákané talíře, nebo za argentinské vyzrálé hovězí ( nakoupené ve slevě v Makru, když už mu končí doba použitelnosti = odborně vyzrálé). Nevěříte? Jeďte se podívat - až bude normální provoz - k Makru - ráno před normální prodejní dobou.

0 0
možnosti
Foto

''EET má vláda stejně jako naše přístup k tržbám z minulého roku a ty proplácí, tak u nás se nic takového neděje.''

8-o

A víte kolik by to stálo? Co ostatní obory, herci, kina, obchody, doprava, turistika a mnoho dalších! A to musím zdůraznit že váš obor je ten nejméně potřebný!

0 0
možnosti