Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Učte se od mistra. Připravte si italské dýňové rizoto

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

C. Sangrail

5. 2. 2019 9:55

Chybí tu jedna zásadní informace: risotto je třeba během vaření hodně míchat. Ne nepřetržitě, jak se občas píše, ale hlavně na začátku, aby se uvolnil škrob. Po prvních pěti minutách vehementního míchání pak stačí už jen jednou za čas promíchat a zkontrolovat, že se rýže nepřichytává na dno. Pak se risotto nechá minutu dvě odpočinout, máslo se přidá až po odpočinku a vychlazené! Tím získáte tu krémovou konzistenci, kterou máme na risottu rádi.

0 0
možnosti