Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Utopenci s kysaným zelím jednou za čas neuškodí. Jak na ně?

I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Takhle to mám třeba s utopenci, které jsem jako malá chodila kontrolovat do lednice, když budou konečně uleželé. To čekání bylo tak dlouhé! Proto jsem si později našla způsob, jak tohle trápení hodně zkrátit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J97a61n 21V42l35č35e90k

22. 9. 2019 6:28

Rychlé utopence jsem jednou zkusil udělat, ale už nebudu. Když jsem je zalil horkým lákem, pustily tuk a po vychladnutí byla na hladině neapetitlich vrstva sádla.

0 0
možnosti
VM

Utopence měla dříve každá pořádná hospoda, stejně jako tlačenku, buřty s cibulí.

0 0
možnosti