Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V Česku jsou 4,5 tuny problematického drůbežího, v němž může být salmonela. Dostalo se do škol i restaurací

Polského kuřecího masa ze stejné šarže jako maso, v němž veterináři zjistili salmonelu, se do České republiky dostalo celkem 4515 kg. Z toho dvě tuny mířily do Olomouckého kraje, sdělil v pátek mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Maso následně zamířilo i do škol nebo restaurací.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4. 3. 2019 11:23

Naštěstí v české kuchyni vládne ,,papinův" hrníček a tak není třeba mít obavy.Horší je to tam,kde se baští všechno polosyrové a nedovařené.(al dente)

0 0
možnosti

T. Pak

2. 3. 2019 4:18

Hmm no naposledy DTest testoval maso a v balĂ­ÄŤcĂ­ch kuĹTMecĂ­ho masa z Agrofertu byla salmonela ve dvou ze tĹTMĂ­...

NavĂ­c tu je šíĹTMena leĹľ. Evropská komise neĹTMekla, Ĺľe ÄŚR má pĹTMestat s kontrolami, ale, Ĺľe kontroly má dle legislativy platit ÄŚR, zatĂ­m k tomu nutĂ­ dovozce ale jen u potravin z Polska.

A dovÄ›tek na závÄ›r. Pokud chcete bezpeÄŤnĂ© potraviny, kupujte maso z Polska. Ĺ ̋ádnĂ© jinĂ© nenĂ­ tak bedlivÄ› stĹTMeĹľenĂ©....

0 0
možnosti

T. Pak

2. 3. 2019 4:18

Hmm no naposledy DTest testoval maso a v balíčcích kuřecího masa z Agrofertu byla salmonela ve dvou ze tří...

Navíc tu je šířena lež. Evropská komise neřekla, že ČR má přestat s kontrolami, ale, že kontroly má dle legislativy platit ČR, zatím k tomu nutí dovozce ale jen u potravin z Polska.

A dovětek na závěr. Pokud chcete bezpečné potraviny, kupujte maso z Polska. Žádné jiné není tak bedlivě střežené....

0 0
možnosti

L. Novák 475

2. 3. 2019 5:13

Přesně tak! Kaufland teď prodával chlazená kuřata bez drobů (dodaná v PE pytlích v kartonech, prodej přes pult na váhu za 35,- Kč/kg) a stála na ně fronta s pár minutami čekání. Byla dovezena z Polska a jejich kvalita je lepší, než u mrazených stehenních špalků za vyšší cenu (40,- Kč/kg) dovážených stejnou firmou z Německa.

A to je právě to, co mafiánovi Tomanovi a velkopodnikatelům v potravinářství vadí. Kvalita a nízká cena. Systematicky vedou proti polským potravinám dehonestující kampaň...

Říká se, že na každou svini už se v pekle vaří v kotli voda. :-) V české vládě už trhají lístky do pořadníku... :-P

0 0
možnosti

2. 3. 2019 2:33

Proc se to proste nevyhodi?

0 0
možnosti

1. 3. 2019 22:24

Že by k nám Poláci zanesli salmonelu, ani bych se nedivil.

0 0
možnosti

L. Novák 475

2. 3. 2019 5:16

Salmonela nemá polskou národnost. Je ve všech chovech, všude s ní bojují. I v Česku. Jenom se o tom nepíše. Kampaň proti Polsku je cílená, bolševik Toman je majitelem velkých podniků v zemědělství, zneužívá ministerské funkce k likvidaci konkurence z Polska. Už byl přistižen při lži a musel odvolávat...

0 0
možnosti

P. Bárta 150

1. 3. 2019 20:16

V Praze byla odhalena nelegalni bourarna, coz je neskonale vetsi problem, nez straseni salmonelou. Nasel jste nekdo v nejakem ceskem tisku informaci o tom, co tam zpracovali BEZ TESTOVANI a kde to skoncilo? A co nam o tom rekne potravinarska inspekce? ANI SLOVO. Neni to polsky.

0 0
možnosti

T. Pak

2. 3. 2019 4:18

Přesně

0 0
možnosti

1. 3. 2019 19:58

když vezmete do labiny jakýkoliv kousek syrového masa tak se v ním vždy nějaká bakterie najde.Ještě se nikdo z polského masa ani nepodělal a tolik humbuku kolem něj.Přjde brzy doba svět se rychle přelidňuje a budeme žrát i špinavé červy a polské maso s nostalgií vzpomínat.

0 0
možnosti

Uplnej Vypatlanec

1. 3. 2019 20:21

takze to je jako v poradku, ze to sem polaci vozej ty troubo ?!

0 0
možnosti

1. 3. 2019 18:53

Stejnej tyjátr jako s BSE a hovězím kdysi. Do konce roku 2018 ani zmínka o něčem podobném a najednou válečný ryk hygienických Apačů. Dopřejte jim sluchu, dejte jim moc a zakážou vám doma si vařit s tím, že vymyslí povinné bio-žrádelny s mikrotenovými rukavicemi a příbory na jedno použití! Kterýpak poslanec si zase mastí kapsu blokováním polských potravin? A kdopak je nám dodá za Poláky? Určitě už jsou návrhy na stole, že? Frantící? Němci? Jasně že Němci, kdo jiný...

0 0
možnosti

1. 3. 2019 19:10

Kupoval jsem polská stehna mražená po 10. kilech a nebyl problém. Před cca půl rokem jsem je koupil a něco při úpravě cítím. Nevím co to je, možná něco z krmiva ap. Tedy doufám ::)) Kupuju již jen s původem v ČR. A nepotřbuju na to ani hygieniky a SVS. Vastčím si s nosem.

0 0
možnosti

1. 3. 2019 18:24

Vodjakživa se maso vařilo/peklo. Pořádně!

Každej študent potravinářky Vám řekne, že -netyfusovou salmonelu- najde všude. Samozřejmě televizáci neusilují o informovanost, politici už vůbec .......

Tak vykulte očička na obrazovku, jezte kuřecí kůžičky syrové jako suši ....... a na záchodě řešte salmonelu.

0 0
možnosti

1. 3. 2019 19:11

Tak já onehdy dostal v hospodě plněnou kuřecí kapsu, která uvnitř byla krvavá. Ne všichni v hospodách a vývařovnách, kde to jaksi přednostně končí vědí oč jde.

0 0
možnosti

J. Novák 835

1. 3. 2019 17:55

Vážení spoluobčané, potomci českých králů, proč kupujete ten polský hnus. Kde je česká hrdost? Proč nepodporuje české zemědělce a české řezníky? Tím nemyslím Babisuv separat, ale poctivě české živnostníky. Potom bychom tohle nemuseli řešit

0 0
možnosti

1. 3. 2019 18:19

Vykašlete se na Babiše, já si koupím. Rovněž zelí od Kolína. Pokud by nebylo Babiše, tak dalších 15% jídla dovážíme z Itálie/Polska.

Jinak souhlas.

0 0
možnosti