„Lidé mají šanci ochutnat buď každé pivo zvlášť, nebo jako dvoubarevný zeleno-červený Krasličák. Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní,“ přibližuje Richard Procházka, sládek Pivovaru Jihlava.
Sládek podniku patřícího do rodiny Pivovarů Lobkowicz vysvětluje, že dvoubarevného efektu lze dosáhnout řádným vychlazením obou piv a jejich správným načepováním. „Lidem toto pivo zachutnalo, proto každým rokem navyšujeme jeho výrobu. Letos se ho chystáme vyrobit zhruba pět tisíc sudů. O stáčení do lahví však neuvažujeme,“ pokračuje Procházka.
Velikonoční speciál se za necelé dva měsíce bude točit ve více než tisícovce restaurací, mimo jiné půjde o všechny výčepy zapojené do projektu Cesta pivních znalců.