Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sebrali jim porcelán, přesto se fronty ve vyhlášeném bistru v Praze stojí dál

"Tak co, přišel jsi debužírovat?," zdraví se dva mladíci a zařazují se do fronty. Ta je v malém bistru Pho Vietnam prakticky pořád - odsýpá ale rychle. Ti dva možná ještě netuší, že tentokrát dostanou jídlo místo v porcelánu v plastových nádobách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K. Pořická

24. 3. 2012 1:34
V Benátkách by "naše hygiena" musela

zavřít od hodiny dvě třetiny bister,hospod a drobných kafeterií...

0 0
možnosti

P. Goga

19. 3. 2012 10:20
možno by stačilo

Možno by stačilo pri vchode predávať porcelánové misky, do ktorých ľuďom jedlo naberú. A pri východe ich odkupovať späť, hoc aj neumyté. Ťažko môže hygiena zakázať zákazníkovi dávať si jedlo do svojej vlastnej misky.

0 0
možnosti

J. Tachovský

19. 3. 2012 11:11
Re: možno by stačilo

Obavam se, ze hygiena je svine. Muze zakazat prodavat jidlo do porcelanoveho nadobi bez ohledu na to, kdo je jeho vlastnikem.

0 0
možnosti

J. Pernica

19. 3. 2012 8:56
Vietnamská a jiná asijská bistra

a jiné stravovací zařízení mám zakázáno navštěvovat od svého lékaře. Není třeba míchat jejich a naše parazity (a jiné potvůrky). Jejich likvidace (těch parazitů) je náročná a neobejde se bez vedlejších účinků s trvalými následky.

0 0
možnosti

J. Tachovský

19. 3. 2012 10:07
Re: Vietnamská a jiná asijská bistra

A nevite, kde by se v jejich jidle vzali jejich paraziti ? Nebo si opravdu myslite, ze ta kurata k nam dovazeni az z asie.

0 0
možnosti

J. Farmačka

19. 3. 2012 7:45
Ve vietnamských stravovnách máte jednu jistotu

nikdy nevíte co jíte. Stačí sledovat jejich prohřešky v oblasti používaných potravin, natož úrovně hygieny, která je pro ně španělskou vesnicí. Vaří úplně stejně jako doma. Zejména jejich výrobky z mletého masa jsou opravdu tajuplné svým složením. Takže dobrou chuť!!!!!

0 0
možnosti

J. Tachovský

19. 3. 2012 10:08
Re: Ve vietnamských stravovnách máte jednu jistotu

diky me to jejich jidlo taky chutna. A na rozdil od McDonalda me po nem nikdy nebylo spatne.

0 0
možnosti

V. Vlach

18. 3. 2012 12:03
Zrušil bych sedací záchody-nejsou dostatečně hygienické.

Nopak - turecké šlapky jsou nejlepším vynálezem.Máte jistotu,že na vzduchovém prkýnku nesedí a nečekají zlí mikrobi,dusivé bakterie a nepřizpůsobivé viry.A proud vody je také kvalitativně lepší než pouhý suchý papír,který je mnohdy z recyklátu obsahující stopově těžké kovy(jako neuchopitelné kadmium,např.)a to není věru o co stát - dlouhodobá intervence do inkriminovaných míst je nežádoucí a pobuřující.Pepíci a jejich vzdorovité pipky budou jistě proti,poněvadž jejich ulejvácké myšlení jim velí si dřepnout,přečíst noviny,vytrávit smrdící vepřové a notnou pivní zálivku.A to je přece hlavní,že?

0 0
možnosti

J. Ryba

18. 3. 2012 11:01
aha, nejde o porcelán, jde o to, že nemají dřezy

0 0
možnosti

I. .

18. 3. 2012 7:12
Kontrola z hygieny

Musím reagovat na prohlášení ohledně zákazu používání porcelánového nádobí ze strany hygieny. Z důvodu absence toalet to vážně nebylo, natož z důvodu, že se to jmenuje bistro. Pokud jsou v provozovně prodejny potravin s občerstvením stolky a židle, automaticky to kontroluje OOVZ(orgán ochrany veřejného zdraví - Krajská hygienická stanice) a ten nerozlišuje podle názvu, ale podle zaměření provozovny. V případě, že nejsou na provozovně toalety, lze se odkázat na dostupné veřejné toalety v blízkosti a přizpůsobit této skutečnosti otevírací dobu provozovny, která by kopírovala otev.dobu veřejných toalet.

Ohledně zákazu porcelánu mě napadá jediná možnost, proč kolegové z dotčené Krajské hygienické stanice toto zakázali a to jediný dřez, kde probíhá veškerá osobní hygiena rukou personálu a umývání náčiní a nástrojů v kuchyni, ačkoliv mi není jasné, jak by toto přes ně prošlo při závěrečné kontrolní prohlídce(kolaudaci) stavby. Pokud mají minimálně nerezový dvojdřez, ještě lépe dřez, keram.umyvadlo na osobní hygienu plus myčku, není jediný smysluplný důvod, proč nepovolit porcelán.

Výjimka by se stahovala na neodpovídající rozbory pitné vody, ale v tomto případě by tam nešlo vařit vůbec(pouze z dovážené vody) a nabídka by se zmenšila na pivo do kelímků a chipsy.

Nekomentujte tedy prosím "zlovůli" hygieny, když neznáte zázemí provozovny. To, že tam mají dobré jídlo je jedna věc, ale bez znalosti zázemí a závěrů výsledků protokolů o kontrolním zjištění od OOVZ není možné dělat předčasné závěry a nadávat na nespravedlnost státních úřadů. Totéž platí pro redaktora článku, vyžádejte si dle zákona 106 nahlédnutí do výsledků protokolů o kontrolním zjištění z této provozovny a pak napište článek podle skutečnosti, tedy ne stylem "zlý úřad - zakázal jim porcelán", ale z důvodu toho a toho byl na provozovně provozovateli oznámen zákaz používání omyvatelného nádobí pro koncové spotřebitele. Jen si ověřit fakta proč.

Pozdrav pro kolegy z KHS.

0 0
možnosti

J. Kofrdekl

18. 3. 2012 7:27
Porcelán je paráda

až do prvních do čtverečku zesr..ých strávníků. Pak začnou podepisovači petic za porcelán řvát o tom, proč hygiena už dávno nezakročila...

0 0
možnosti

v. procházková

18. 3. 2012 6:08
zavřete pekárny

Jste to tady samá pakáž, která si stejně bude furt jenom stěžovat, kdyby to nebylo nádobí, tak si nějaká napudrovaná madam s 60 na krku bude stěžovat, že si nemá kam odskočit přepudrovat frňák nebo nějakej jinej starej dědek začne posílat anonymní dopisy na úřady s tím, že se tam něco dělá někde proti předpisům. Co si vůbec stěžujete, když jste všichni jedna hnusná česká pakáž

0 0
možnosti

J. Rey

18. 3. 2012 6:20
Re: zavřete pekárny

Á paní se nám špatně vyspala.Asi si zapomněla dát večer pemprsky a ráno se vzbudila trochu zavlhčená.A Vy jste madam co,skvělá mladá Marťanka?A co Vaše ctěná matka s otcem,také je to starej dědek a nebo stará baba co si pudruje frňák?Vy asi budete s inteligencí dost na štíru co?A nebo Vás nikdo nechce,což je také možnost,protože jste hodně hloupá a ošklivá.

0 0
možnosti

D. Novák

17. 3. 2012 23:08
Pho Nem

Koněvova 89. Vynikající polévky!!!!

0 0
možnosti

J. Rey

17. 3. 2012 19:46
No občas se zastavím v "jídelně",

na Vinohradské "U Sup a syn".Je to naproti VZP a dávám si tam zabijačkový guláš.Je výborný,ale pro to to nepíši.Je to taková malá místnost za prodejnou masa a uzenin v rozloze asi deset metrů čtverečních.Také tam nemají záchod,umyvadlo a jiné nezbytné věci dle EU,ale jídlo se podává na talířích nebo v miskách.Takže v čem asi je u těch Vietnamců to jiné?Prostě starý Sup a syn, to má někde podchycené,jinak si to nevysvětlím.Prostě nemáš známé a jsi úspěšný,tak dostaneš po čuni.To se tady nepěstuje.

0 0
možnosti

J. Ryba

18. 3. 2012 11:07
Re: No občas se zastavím v "jídelně",

kde není žalobce...

0 0
možnosti