Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Všechny chutě Asie. Mandarin Oriental představil nový koncept vaření

Asie

  10:31
PRAHA - Nový restaurant Spices je plný opulentních chutí a exotiky v elegantní i inovativní podobě. Šéfkuchař Jiří Štift pro hotel Mandarin Oriental vytvořil koncept, který hosty táhne od prvního týdne, co byl představen.

Krabí koláčky v hotelu Mandarin Oriental foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Restaurace hotelu Mandarin Oriental byla léta schovaná uvnitř rozlehlé budovy na Malé straně, dovnitř se dalo vejít jen přes recepci. Tohle a koncept založený na nevyhraněném mixu české a asijské kuchyně způsobily, že cestu sem nacházeli hlavně hoteloví hosté.

Šéfkuchař Jiří Štift

Od jara je všechno jinak: do podniku, který dostal nové jméno Spices, vedou dveře i z ulice a menu je zaměřeno striktně na východ. „Rozdělili jsme jej do tří částí, každá reprezentuje jiný kus Asie. Přehlednější a jasnější koncept měl efekt skoro okamžitý: rychle nám přibývá pražských hostů,“ říká šéfkuchař Spices Jiří Štift.

Za jihovýchodní Asii se do menu dostaly třeba fantastické krabí koláčky: šťavnatá a střídmě kořeněná jednohubka patří k bestsellerům Spices. Naopak složitější postup stojí za přípravou červeného kuřecího karí. „Nejdřív maso děláme pomaličku sous vide a před podáváním ho rychle orestujeme. Díky tomu zůstane šťavnaté a je i křupavé. Nechceme dělat street food, klasické pokrmy se vždycky snažíme posunout, aby nesly originální rukopis.“

Příloha LN Esprit

Celý článek o novém konceptu hotelu Mandarin Oreintal, který vytvořil šéfkuchař Jiří Štift, si můžete přečíst ve středečním magazínu Lidových novin Esprit.

Titulní strana magazínu Lidových novin Esprit

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...