Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky

Jídlo

  6:10
Připravte si bezlepkové muffiny s rýžovou moukou Rýžová mouka je krásně vláčná a po upečení má dokonalou chuť. Jestliže nemáte rádi jahody, můžete místo nich zvolit třeba borůvky nebo jakékoliv jiné čerstvé ovoce.

Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky foto: Michaela Šupáková

Jahodové muffiny z rýžové mouky

  • 2 hrnky rýžové mouky
  • 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 200 g čerstvých jahod
  • stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • kokosový olej (na vymazání formy)

Do mísy kuchyňského robotu vsypejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto. Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte. Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.

Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky
Vyzkoušejte jahodové muffiny z rýžové mouky

Recept pro KitchenAid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Sůša

Autor:
Témata: mouka, muffin, těsto

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!