Jahodové muffiny z rýžové mouky
- 2 hrnky rýžové mouky
- 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g čerstvých jahod
- stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kokosový olej (na vymazání formy)
Do mísy kuchyňského robotu vsypejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto. Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte. Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.
Recept pro KitchenAid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Sůša