Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zabijačka v Praze. Prase přivezeme zabité, ale jinak je vše jako na vesnici, říká šéfkuchař

Škvarky, jitrnice, prdelačka, ale i slivovice. Již poněkolikáté proběhne na Vinohradech tradiční česká zabijačka. Jak probíhá a proč se přijít podívat? „Jsme v centru Prahy, proto spolupracujeme s řezníkem Bartoněm, který nám dodá prase už zabité, poté pokračujeme stejně jako na vesnicích. Veškeré produkty připravujeme od základních surovin, celkově vyrobíme tisíce kusů,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz šéfkuchař Jan Pípal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mnohde na venkově to už také tak funguje. Přestávají být podmínky pro domácí chov i chuť to podstupovat, navíc začíná kolem toho byrokracie a stížnosti sousedů/náplav.

Dojede se na porážku/bourárnu, kde vám po dohodě vše připraví - čistá střeva, krev, maso ve čtvrtkách.

0 0
možnosti

A jak se pracuje s krví při porážce a jakou má kvalitu, když se nepochytá rovnou při zabití ??? Stejně nám to magoři z ÚV EU zakážou - kozom..rdi z OSN se taky přidají !!!!!!

0 0
možnosti

V Beskydech neexistuje, aby při zabíjačce se někomu nabídly koláče či něco sladkého !!

0 0
možnosti

... a na Moravě se sladké dává...

0 0
možnosti