Zbavte rybíz stonků a ponorným mixérem nebo vidličkou rozmělněte bobulky rybízu. Oslaďte je dle chuti cukrem a nakyslou chuť rybízu povzbuďte ještě limetovou či citronovou šťávou.
Dejte mrazit a do mrazáku přidejte zvlášť i kelímek smetany ke šlehání. Po dvou hodinách přimíchejte víceméně zmraženou smetanu k rybízu, přidejte bylinku a ponorným mixérem vyšlehejte do zmrzlinové konzistence.
Ingredience:
- přezrálý rybíz či rybízové přebytky
- smetana ke šlehání
- třtinový cukr
- citron
- meduňka
Zachraň jídloKdybyste se chtěli o neplýtvání a využití letního ovoce dozvědět více, dorazte na akci Jam Session, kterou Zachraň jídlo pořádá 16. 7. v Praze v Tiskárně na vzduchu. |