Diskuze
Video: Připravte si vlastní majonézu
Děkujeme za pochopení.
Hanyka
Hanko jste úžasná
Dobrý den, jen bych chtěla Hance Michopulu říci, že se mi Vaše videa moc líbí, Vaše praktické rady jsou tak jednoduché přesné a jasně vyřčené, oceňuji i kameru, jak detaily snímá. Je to přesně můj styl a moc se mi to líbí. Poslední dobou jsem se na domácí majolku chtěla zeptat babičky ale Váš popis byl detailní a kompletní. Stejně mne nadchly recepty z červené řepy (maso už léta nekonzumuju, tak ta řepa je pro mne v jídle hnedle svou zemitostí moc důležitá). Jen by mne zajímalo Vaše příjmení. Michopulu. Odkud to je? Vaši předci, po kterých jste zdědila cit pro chuťě nebo manžel? Mějte se krásně a těším se na další videa i ČLÁNKY o kvalitní jednoduché a úžasné stravě. H.
danzero
Rychlá majonéza
Do mixeru s EMULGAČNÍM KOLEČKEM - ne s noži - vložíme potřebný počet CELÝCH vajec (pokud možno pokojové teploty, ale není podmínkou). Přidáme vybraný olej v množství 200 - 250ml na jedno vejce rychlostí asi 20ml za sekundu (i rychleji - po vyzkoušení). V konečné fázi musíme míchání pomoci gumovou stěrkou. Dále postupujeme podle svých folklorních zvyklostí. Tímto způsobem se mi ještě nepodařilo nepřipravit majonézu na první pokus a to po hodně dlouhou dobu.
silvatax
Majonéza se srazí,
když ten olej přiléváme prudce. Nicméně sražená majonéza se dá ještě napravit, do sraženiny vmícháme lžíci teplé vody, přimícháme žloutek a za stálého míchání postupně přiléváme olej, jako bychom vyráběli majonézu od začátku.
ABC
Všem, co kritizují češtinu a recepty paní Hany,
bych doporučila podívat se alespoň 5 minut na "kuchaře" Babicu na Nově. Ve srovnání s ním je paní Hana kulinářský i lingvistický génius.
Jana
čeština a majonéza
Dobrý den. Naprosto souhlasím s panem Pavlem. Čeština ve Vašem příspěvku je opravdu hrozná, nejen nespisovná, ale i gramaticky nesprávná. Dále bych chtěla upozornit, že arašídový olej vyvolává těžké alergické reakce u mnoha lidí. Olivový olej zase může být pro mnohé chuťovým zklamáním. Je příliš aromatický a na přípravu běžné majonézy, která by měla mít neutrální chuť, tak jak ji známe v české kuchyni, tedy není nejvhodnější. Proto používám nejraději slunečnicový olej. Zdravi, Jana
Ferenz
Re: čeština a majonéza
To, že milá Jano znáte majonézu z české kuchyně, je fajn, ale je to francouzská omáčka, tradičně připravovaná právě z oleje olivového. Její chuť má být výrazná a majonéza voňavá - ne česky nedomrlá, jak se kvůli neblahé tradici našich ubohých vajec a rafinovaného oleje domníváte. Používejte dobrý panenský olivový olej pravidelně a jeho chuť pro vás přestane být zklamáním.
pavel k
čeětina
dobrý den - prosím - kdyby ta Vaše čeština byla spisovnější, určitě by stoupla úrověň Vašeho přízpěvku
s pozdravem Pavel
gurmán
Re: čeětina
Ty jsi zase moc chytrej. Nejspíš se tím majonéza schutní.
V. Hoffman
To video je
zavadzajuce, tri minuty trva mozno zaklad, pokial toho clovek potrebuje trochu viac, je to robota aspon na 15-20 minut a skazit sa to da aj v dost pokrocilych fazach, staci aby usla ruka s olejom. Ocet na riedenie je zaujimave prekvapenie, ja vacsinou pouzivam citron, ale uplne optimalna je limetka. Je to trochu robota, ale kupovana majoneza sa nechyta.
amikocehun
kvalitni tataraky bozska dobrota
Jiste je v mnoha mistech delan tatarak a tedy uzivaji se syrove zloutky.
Pokud je to v dobrem podniku ktery dba na zdroj vajec...pak je to nebezpeci minimalni az zadne.A Whisky Bar v Brne je pripravuje primo bozske.Dobrou chut!! Mimochodem pri typicke americke snidani si nekolik desitek milionu lidi denne objedna vejce "easy", tedy s tekutym zloutkem
a nejak nam to tu neumira z vajec. Soucasna zdejsi epidemie salmonely je z
infikovaneho peanut butter...a to ma duvod kriminalni nezodpovednost vyrobce necistotou.Dobra domaci majoneza je odmenou za praci kterou vyzaduje misto jen uzivani rozslehaneho oleje a vody ze sklenice.Proto taky dnesni salaty...a to zvlast rybi....nemaji zdaleka tak dobrou chut jako za komousu...ovsem tenkrat opravdu slo o zivot kdyz se varka "nepovedla".
Jovo Miks
Vydrzte,je to tezke bojovat s Hellmany
Tesi me, ze LN zacinaji radit racionalne. Normalni majoneza je presne to, co nam chybi.Zabelene sr..ky z Plusu se s doma vyrobenou majonezou nedaji srovnavat.Vareni je hobby, pan Veleba zaslzi, ale tudy cesta opravdu vede.
václav
Salmonela
Mám chuť zažalovat Vaší taky kuchařku pro šíření salmonely!
Ta trocha octa nemůže zárodky salmonely zničit!!!
Každý am .kuchař ví ,že salmonelu zničí pouze zahřátím
potraviny nad 82 stupňů!!!!!!!