Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Restaurace Paprika: Maďarský večer v Holešovicích

Jako dcera slovenských rodičů jsem vyrostla na paprikáši a leču, takže jsem měla radost, když v Praze otevřeli novou maďarskou restauraci. Zvenku sice nevypadá nic moc, ale vaří tu dobře, a když budete mít štěstí a odvahu, můžete tu dostat i vynikající vepřové mozečky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marta

2. 12. 2009 9:45
Bydlím kousek od restaurace Paprika

 v Jateční. Nikdy bych tam nešla. Tam jsou všude blízko vietnamci a ti většinou dodávají psí maso do restaurací.   A to vyprávění ,které jsem teď četla to je teda něco. To musí  zařvat pejsků, aby se mohly  podávat  prasečí mozečky.  No fuj. Třeba se pletu.

0 0
možnosti

Jandik

4. 12. 2009 10:55
Re: Bydlím kousek od restaurace Paprika

Marto, zapojte hlavu. Kolik pejsků denně by ta restaurace spotřebovala?

0 0
možnosti

sharka

30. 11. 2009 12:54
levné?

no podle popisu si tohle nechám ujít a levné mi to nepřijde, to U Klokočníka na Pankráci - Ulice pod Lázní nebo Na Veselí,záleží ze které strany jdete, jestli od divadla Na Jezerce nebo od Vazební věznice,se jí lépe a hlavně, točí se tam Kácovké :-)

0 0
možnosti

marek

1. 12. 2009 8:51
Re: levné?

Jé, ty znáš Klokočníka :-) Nazdááár!

0 0
možnosti

Mgr. Milda

29. 11. 2009 21:15
Szedínský gulyás máte u Rainerů v Písku za polovic

a chutná opravdu, jak má. Bez pálivé papriky se v Maďarsku nevaří nic. Já osobně však mám rád křupavé peperony z Řecka, ty české i turecké bývají rozvařené na kaši.

0 0
možnosti

Michal

27. 11. 2009 23:21
proti monarchii v lucerně trochu IV.cenová, zmínění mají

halušky už za 90, ale ani tam není nic dokonalého, šavarnu či omelek si nosim vlastní, přitom dobře semletá feferona stojí v globusu už od 16 korun!

0 0
možnosti

David Rubens

27. 11. 2009 18:46
Normálka, prostě jako babangabuš

Mozečky v parice? No něco jako babanganuš... To snad nemyslíte vážně?

:D

0 0
možnosti

.

27. 11. 2009 18:17
Čítal som nedavno článok pani BARANIK

O slovenskej kuchyni a o tom, že sa na Slovensku nedá dobre najesť.

O záveroch v článku by sa dalo polemizovať , ale tiež je pravdou že Slováci z okolia Bratislavy sa vo velkom chodia stravovať do Rakúska.

Ja to mám do Hainburgu 8 km a radšej idem na rakúske menü (za cca 5 €) ako na slovenské za 3,5 €.

Dôvod je jednoduchý, rakúske menü je tak bohaté a porcie obrovské, že mi to vydrží niekedy až do druhého dňa.  A vždy je k nemu dezert alebo nápoj.

Navyše rakúsky majitel sa snaží, výborne varí , obsluhuje a úspešne sa učí slovensky (klientela je totiž  z 70-80% slovenská).

0 0
možnosti

senegalec1942@yahoo.de

27. 11. 2009 17:45
Velmi doporučujem reštauráciu "PAPRIKA"......

.....na  dialničnom  hraničnom prechode Hegyeshalom -medzi  Rakúskom a -Maďarskom.

Z Bratislavy to je asi 18 km.

Jedálny lístok je štvorjazyčný a plný madarských špecialit.

Ja tam chodím na halszlé (ostrá rybacia polievka)  alebo na marhahus porkolt (hovädzí perkelt s haluškami) alebo na husacie hody.

Je to veľká reštaurácia, vždy plná - samí slováci a  rakušania, ale miesto sa najde. fajčiari sú oddelení, návštevníci si môžu vziať so sebou aj psa, aj deti . Dá sa platiť kartou. Obsluha rýchla a snaží sa dohovoriť slovensko-nemecky-maďarsky.  Ako za Rakúsko Uhorska. Na internete sa najde na :  paprikacsarda.hu........

0 0
možnosti

.

27. 11. 2009 17:54
Jedálny lístok je štvorjazyčný

Ale aj český občan mu vďaka slovenskému textu ľahko porozumie (i ked slovenský preklad je velmi smiešny).

Pivo majú dobré a víno výborné. Pokial vám nevadí  zmiešaná spoločnosť pomaly z celej Europy..............

0 0
možnosti

jebal

27. 11. 2009 7:13
žrát segedín za 150 je zvrhlost !!

0 0
možnosti

astro

26. 11. 2009 9:16
Přečetl jsem si

několik recenzí paní ( slečny?) Baranik. V jídle a pití se vyznám, proto jsem nad lecčím kroutil hlavou. Patřím mezi  skeptiky ( opatrně zkoumající), proto jsem si do jedné z těch restaurací  ( dle ní dobrých -ale mně se to nějak nezdálo) zašel. Již nikdy! Ptám se tedy autorky : opravdu neděláte někomu  skrytou reklamu? Před chvílí se mi dostalo do rukou hodnocení restaurací ve včerejších LN. Že jsou hodnoceny hlavně tzv. luxusní restaurace, a to především v Praze, no dobrá, to je zřejmě dáno složením hodnotitelů. Jak je zaručeno, že si majitel neohodnotí restauraci sám přes své přátele? Hodně cestuji. A např. v Brně jsou určitě mnohem lepší restaurace než ty dvě vychvalované. Byl jsem v obou: obě jsou hlavně drahé, jedna je lepší průměr, do druhé bych už nikdy nešel. Přečetl jsem si také článek právě paní Baranik o spropitném.  A musím konstatovat, že  jsem si na jeho základě zařadil autorku mezi povrchní "snobky" - mezi takovou ženskou odrůdu "jupíků".  Možná není hloupá ( tím hůř), ale " akosi to tak vyzerá".

0 0
možnosti

sjanborn

26. 11. 2009 7:46
více restaurací s jídlem do 150 kč

konečně podnik kam může zajít na jídlo běžný občan,jinak to co jste dosud recenzovala tak by mi zajímalo kolik čtenářů lidovek  využilo Vašich rad.

0 0
možnosti