Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lokál: Konečně restaurace, kde vaří česky. A dobře

Po letech strávených konzumací mastných gulášů, rozmražených knedlíků a přesolených polévek je tu konečně podnik, kde dostanete domácí nudle, knedlíky i omáčku, která nepřišla do styku s žádným instantním práškem. Najdete ji v samém centru Prahy. A radši si místo rezervujte, je tu plno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

karel

8. 12. 2009 9:44
lusk?

jaky paprikovy lusky? zadnej paprikovej lusk neexistuje. je to bobule!

0 0
možnosti

Lucie A.

8. 12. 2009 14:58
Re: lusk?

Botanicky máte pravdu. Ovšem v gastronomii se označení "paprikový lusk" používá běžně.

0 0
možnosti

hm

8. 12. 2009 9:31
porce

"úžasná" velikost porce .........

0 0
možnosti

Zdenek

11. 12. 2009 7:39
Re: porce

Poměr cena víkon + kvalita restaurace, že je maximálně v TOP 50

Pokud je pro někoho 3-400 na hlavu hodně, tak to radši dál ani nečtěte.

Cafe de Paris (280 za roštěnku, domácí hranolky a domácí salát, vše z tajných receptur v 37 bylinách, skvělé, testujeme tyto restaurace po světě, je to legenda, kterou zas až tak moc lií v ČR nezná, i servísování je zvláštní)

Cafe Imperial - svíčkovka super, řízek průměr, rozhodně si dát Čokoládový fondán (kromě druhé restaurace Zdeňka Pol. jej umí asi nejlíp v Praze), pak ještě čokoládové přkvapení

Divinis - druhá restaurace toho televizního výtečníka, zakopnout tady o lidi z vlády není takvelký problém

0 0
možnosti

Eva

8. 12. 2009 9:30
,

Když je tady diskuse o restauracích, plánuji uspořádat oslavu - promoce, poradte, nějakou vyzkoušenou dobrou restauraci v Praze, kde se  dobře vaří, je příjemné prostředí a ne astronomické ceny.

0 0
možnosti

Sigmund

8. 12. 2009 10:45
Re: ,

A kolik na osobu chcete asi utratit?

0 0
možnosti

ale

8. 12. 2009 9:29
Brno

hm, tak muzu Vas ujistit, ze pravou ceskou kuchyni varili jeste pred 20 lety v bufetech  v blizkosti brnenskeho hlavniho nadrazi. To byli mnamky. Gulas, svickova, koprovka, poradny ovar,joj! A byl to tam standard, ne zadne hogo fogo, jako jakasi jedinecna restaurace za silene prachy.

Dnes jsou v Brne z tehdejsich bufacu asijska bistra. A to v lepsim pripade.

Snad jeste zustala ucnovska reznicka prodejna (nevim, naposledy jsem byl v Brne pred 2 lety), kde se prodavalo neco na zpusob rychleho obcerstveni ale bylo to poradne, neosizene a levne.

0 0
možnosti

Astonova Vila

8. 12. 2009 9:23
Pár metrů od Lokálu je Restaurace v Benediktské

kam na tohle vše chodím už dávno, a levněji. Jo, jo, to jsou ty PR články!

0 0
možnosti

Sigmund

8. 12. 2009 10:53
Re: Pár metrů od Lokálu je Restaurace v Benediktské

To si děláte řiť? Vy chodíte do toho příšerného pajzlu a srovnáváte ho s Lokálem?

0 0
možnosti

Kresinka

8. 12. 2009 4:21
co se svíčkové týče

můžu každému směle doporučit hotel Slovanka. Na karlovarské silnici za Kladnem, kde je odbočka na Lány, jídlo prostě boží a ceny asi tak poloviční

0 0
možnosti

J.G. Pašek

7. 12. 2009 22:25
Jez do polosyta, pij do polpita . . .

!

0 0
možnosti

expert

7. 12. 2009 22:21
Ceska kuchyne velice problematicka

myslim si ze prumerny vek ceskeho knedlikare a pivare je kolem 65 -70 to je vek ve kterem mnoho mych Ceskych kamaradu umrelo, hlavne na srdecni problemy. Ceska kuchyne ma nejvice cholesterolu, ktery zuuzuje cevy a dochazi k preruseni obehu a smrti. Proto doporucuji knedlikarum piti cervene vino. Ve Francii neni tolik srdecnich pripadu jako v Cesku. Dulezity cinitel je tez dusevni stress v Cesku, nebot je zde mnoho problemu a zejmena pocasi kdy konci leto a nastava 6 mesicu mizerie, proto jsem se presunul; do Pacificu kde je vecne leto. Take financni problemy jsou pricinou kratkeho zivota. Zde bychom mohli vesti nekonecne diskuse ale nic nemuze nahradit slunce a koupani treba v prosinci a pripijet na novy rok na Hawaiske plazi,...

0 0
možnosti

mikes

8. 12. 2009 0:58
Re: Ceska kuchyne velice problematicka

To mam nejradsi kdyz nejaky moula po 2 bypassech trousi rady vlevo vpravo jak je v Pacifiku dobre. V USA jedi taky knedliky? Ja jen ze tam jako vzor zdrave vyzivy lidi zrovna nevypadaji.

0 0
možnosti

marcel

7. 12. 2009 21:24
Kto je Laura recenzentka,gurmanka?Asi tazko

Redaktorka,ktora nema vzdelanie v hotelierstve a ktovie ci vie vobec varit bude niekoho hodnotit,to ako keby jadrovy fyzik

radil polnohospodarom ako sa ma sadit:-).Jej recenzie su na zaplnenie webu v

lidovkach.Program na Prime s kucharom ma nejaku hodnotu,ten clovek vie varit a

spravuje restauraciu,ten sa moze profesionalne vyjadrovat je z branze.Nemam

problem najst dobre ceske hospody a je ich viac.

0 0
možnosti

Vanguard

8. 12. 2009 10:32
Re: Kto je Laura recenzentka,gurmanka?Asi tazko

Musím být mist kuchař, abychz poznal špatný guláš?

0 0
možnosti

Mgr. Milda

7. 12. 2009 21:14
V Praze je blaze, ale já navštívím raději v Písku

restauraci U Rainerů, mezi parkem a dolním náměstím. Jako dlouholetý obyvatel Mnichova si cením zejména té atmosféry, ochotné obsluhy a zcela samozřejmé české kuchyně. Klokana nebo medvědí tlapy tam nevedou, za to je vše, co si objednáte, opravdu české, najíte se tam až moc a i pivo mají perfektně opečované. Ve srovnání s Prahou cenově ovšem přibližně za polovic, zpravidla je tam boj o místo k sezení. Za stovku máte celé menu a půl litru piva.

0 0
možnosti

Emil

9. 12. 2009 2:26
Re: V Praze je blaze, ale já navštívím raději v Písku

Znam, neni to tam zly, ale dost jsi to prechvalil. Salaty maj cesky spatny.

0 0
možnosti