Diskuze
Lokál: Konečně restaurace, kde vaří česky. A dobře
Děkujeme za pochopení.
karel
lusk?
jaky paprikovy lusky? zadnej paprikovej lusk neexistuje. je to bobule!
Lucie A.
Re: lusk?
Botanicky máte pravdu. Ovšem v gastronomii se označení "paprikový lusk" používá běžně.
Zdenek
Re: porce
Poměr cena víkon + kvalita restaurace, že je maximálně v TOP 50
Pokud je pro někoho 3-400 na hlavu hodně, tak to radši dál ani nečtěte.
Cafe de Paris (280 za roštěnku, domácí hranolky a domácí salát, vše z tajných receptur v 37 bylinách, skvělé, testujeme tyto restaurace po světě, je to legenda, kterou zas až tak moc lií v ČR nezná, i servísování je zvláštní)
Cafe Imperial - svíčkovka super, řízek průměr, rozhodně si dát Čokoládový fondán (kromě druhé restaurace Zdeňka Pol. jej umí asi nejlíp v Praze), pak ještě čokoládové přkvapení
Divinis - druhá restaurace toho televizního výtečníka, zakopnout tady o lidi z vlády není takvelký problém
Eva
,
Když je tady diskuse o restauracích, plánuji uspořádat oslavu - promoce, poradte, nějakou vyzkoušenou dobrou restauraci v Praze, kde se dobře vaří, je příjemné prostředí a ne astronomické ceny.
ale
Brno
hm, tak muzu Vas ujistit, ze pravou ceskou kuchyni varili jeste pred 20 lety v bufetech v blizkosti brnenskeho hlavniho nadrazi. To byli mnamky. Gulas, svickova, koprovka, poradny ovar,joj! A byl to tam standard, ne zadne hogo fogo, jako jakasi jedinecna restaurace za silene prachy.
Dnes jsou v Brne z tehdejsich bufacu asijska bistra. A to v lepsim pripade.
Snad jeste zustala ucnovska reznicka prodejna (nevim, naposledy jsem byl v Brne pred 2 lety), kde se prodavalo neco na zpusob rychleho obcerstveni ale bylo to poradne, neosizene a levne.
Astonova Vila
Pár metrů od Lokálu je Restaurace v Benediktské
kam na tohle vše chodím už dávno, a levněji. Jo, jo, to jsou ty PR články!
Sigmund
Re: Pár metrů od Lokálu je Restaurace v Benediktské
To si děláte řiť? Vy chodíte do toho příšerného pajzlu a srovnáváte ho s Lokálem?
Kresinka
co se svíčkové týče
můžu každému směle doporučit hotel Slovanka. Na karlovarské silnici za Kladnem, kde je odbočka na Lány, jídlo prostě boží a ceny asi tak poloviční
expert
Ceska kuchyne velice problematicka
myslim si ze prumerny vek ceskeho knedlikare a pivare je kolem 65 -70 to je vek ve kterem mnoho mych Ceskych kamaradu umrelo, hlavne na srdecni problemy. Ceska kuchyne ma nejvice cholesterolu, ktery zuuzuje cevy a dochazi k preruseni obehu a smrti. Proto doporucuji knedlikarum piti cervene vino. Ve Francii neni tolik srdecnich pripadu jako v Cesku. Dulezity cinitel je tez dusevni stress v Cesku, nebot je zde mnoho problemu a zejmena pocasi kdy konci leto a nastava 6 mesicu mizerie, proto jsem se presunul; do Pacificu kde je vecne leto. Take financni problemy jsou pricinou kratkeho zivota. Zde bychom mohli vesti nekonecne diskuse ale nic nemuze nahradit slunce a koupani treba v prosinci a pripijet na novy rok na Hawaiske plazi,...
mikes
Re: Ceska kuchyne velice problematicka
To mam nejradsi kdyz nejaky moula po 2 bypassech trousi rady vlevo vpravo jak je v Pacifiku dobre. V USA jedi taky knedliky? Ja jen ze tam jako vzor zdrave vyzivy lidi zrovna nevypadaji.
marcel
Kto je Laura recenzentka,gurmanka?Asi tazko
Redaktorka,ktora nema vzdelanie v hotelierstve a ktovie ci vie vobec varit bude niekoho hodnotit,to ako keby jadrovy fyzik
radil polnohospodarom ako sa ma sadit:-).Jej recenzie su na zaplnenie webu v
lidovkach.Program na Prime s kucharom ma nejaku hodnotu,ten clovek vie varit a
spravuje restauraciu,ten sa moze profesionalne vyjadrovat je z branze.Nemam
problem najst dobre ceske hospody a je ich viac.
Vanguard
Re: Kto je Laura recenzentka,gurmanka?Asi tazko
Musím být mist kuchař, abychz poznal špatný guláš?
Mgr. Milda
V Praze je blaze, ale já navštívím raději v Písku
restauraci U Rainerů, mezi parkem a dolním náměstím. Jako dlouholetý obyvatel Mnichova si cením zejména té atmosféry, ochotné obsluhy a zcela samozřejmé české kuchyně. Klokana nebo medvědí tlapy tam nevedou, za to je vše, co si objednáte, opravdu české, najíte se tam až moc a i pivo mají perfektně opečované. Ve srovnání s Prahou cenově ovšem přibližně za polovic, zpravidla je tam boj o místo k sezení. Za stovku máte celé menu a půl litru piva.
Emil
Re: V Praze je blaze, ale já navštívím raději v Písku
Znam, neni to tam zly, ale dost jsi to prechvalil. Salaty maj cesky spatny.