Diskuze
Lokál: Konečně restaurace, kde vaří česky. A dobře
Děkujeme za pochopení.
expert
jidlo zabiji
Diky Ceske kuchyni jsem mel umrit v 69 ale fantasticky chirurg v USA mi odstranil krevni ucpavky a nyni je mi 78 a plavu klidne 2km. Opovrhuji jidlem. Jim jen kdyz mam hlad. Jen tak knedlikari a uvidime jak vam bude v 75. Stastny pensista v USA
marek
Re: jidlo zabiji
No vidíte, a můj praděd se užral knedlíky ve 108 letech při práci v kamenolomu!
vita
doporučuju
restauraci Interspar v europarku ve Štěrboholích, nic hnusnějšího jste určitě neskusili. Znáte někdo něco horšího?
Husky
Re: doporučuju
znám moc dobře a souhlasím. ale zkuste někdy restauraci Johan v Olšanské 1. pak se budete v Intersparu olizovat
Laco
Motorest u F-M
Tak to si musíte vyzkoušet motorest U hrocha před Frýdkem-Místkem.Pravá poctivá svíčková s knedlíkem za stovku.Všechny jídle bezkonkurenční jak chuťově i cenově.
ziton
ste v tomto daleko pred nami
Taketo podniky vam uprimne zavidim. U nas na SK su na spôsob narodnej kuchyne hadam iba nejake koliby, kvalita tamojsich jedal vsak znacne kolise, jedla su drahe (plati 19% DPH). Koliby su vacsinou mimo miest, su pekne drevene s krbom, to jest priestory su fajn, ale obsluha (hoci aj v krojoch) a kvalita jedal najma pomer kvalita/cena su daleko za vami. V mestach, konkretne napr. v Bratislave je takychto krčiem uplne minimum a kvalitnou domacou kuchynou hadam ani jedna. Pritom je tu dostatok vlastencov i cudzincov, ktory by si radi dali slovenske jedla z roznych slovenskych regionov.
marek
Re: ste v tomto daleko pred nami
No, más pravdu, najít na Slovensku dobrou hospodu (nemyslím nějakou nóbl - myslím normální dobrou hospodu) je skoro zázrak. Je to škoda, Slovensko je nádherná země, pročundroval jsem tam hodně cest, když to ještě šlo. Snad to zas jednou půjde :-)
Pavel
Co na to rici
Jezdim velmi casto do cech a obcas se zastavim ve Kdyni u ceskych hranic. Vyborne jidlo, prima obsluha, ceny v poradku. Maly hotylek - restaurace " U cerneho Orla ".
Vrele doporucuji.
Takze bych ty ceske restaurace nazatracoval ( nevim jak v Praze, tam je rozmazluje nase maminka - babicka ).
hehe
Re: Co na to rici
Znáááám .Projíždim a jim-výborná kuchyně!!!!!!!!!!!!!!!!!!ještě doporučuju Restaurant u zelené ratolesti v Nepomuku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vynikající hotovky s nápadem.Je to plzeňský restaurant
skip
Hrozný
Neuvěřitelně ubíjející diskuze. Laura Baranik si dovolila pomluvit české restaurace a pochválit něco, co si to zaslouží. No to rýpla do vosího hnízda, na moučnaté nastavované omáčky a knedlíky kupované v Tescu si sahat nedáme, od našich fajn ďábelských masových nudliček, hranolků v jetém oleji a rozpatlaných českých těstovin v typické české hospodě ruce pryč. Ještě to tak, rozvracet nám tady republiku. 150 Kč za poctivou svíčkovou? Hrůůza, to může dát jen snob a buržoust. To my se starou asi radši dáme doma buřta s cibulí.
Byl jsem v Lokálu 3x, ani jednou jsem nebyl zklamaný, jen při první návštěvě na začátku drhla obsluha. Ochutnal jsem postupně asi 7 jídel a klidně si budu stát za tím, že tam v současné době vaří nejlepší českou klasiku v Praze. Nic víc, nic míň. Smutnou pravdou je, že za normálních podmínek by to nebyl žádný zázrak, bohužel česká průměrná hospoda zdegenerovala tak, že neumí už ani ten smažák udělat pořádně. Nakoupí někde zmražený polotovar z 30% eidamu a prskne ho do 100x použitého oleje. Všichni mají v diskuzích plnou pusu řečí o zlodějích, ale jsou už tak zpitomělí, že když někdo dělá něco poctivě, označí za zloděje jeho. Hrozný.
TomasH
Recenze II b
Prostředí fajn, styl tapet na wc mne jako generaci husákových dětí potěšil,
jen je tam děsněj hluk - velký nečleněný prostor se stovkama lidí...
(opravdu bych tam nechtěl být zaměstnanec - bolí z toho hlava), jídlo
docela hrůza - záleží jakej má asi kuchař den, ceny poměrně dražší ...
(opravte si cenu - pivo 38kč .nikoli 36)
TomasH
Recenze II c
Shrnutí .... nechápu kde si recenzentka nabrale popisovaný pocit z
tohoto podniku... zvláště když nehodnotila ani pivo... (chápu - je to
žena .... bohužel do hospod se na vaječný koňak zrovna nechodí) ...
třeba prostě jen měla štěstí ka dobrou porci jídla...
TomasH
Recenze II a
Je vidět že co človek to názor.
Já už byl v této restauraci / hospodě 3x, a musím říci, že jediný důvod proč jsem se tam vrátil, bylo vynikající pivo. (doufam že jim kvalita vydrží a nedopadne to jako v mnoha jiných hospodách s pivními tanky, kde se kvalita piva rapidně zhoršila s ubývající klientelou)
Co se týká jídla... kamarád si tam poprvé dal svíčkovou... 70-80% masa byla průhledná flaksa!!.... tak takhle si dobrou kuchyni opravdu nepředstavuji!! Reklamace proběhla za dobrý kus. Já si tam nedávno zase dal zmíněný tatarák... co mi už předem vadilo, že byl namíchaný. To bych ještě přešel (je to ostatně uvedeno na jídeláku)... ale spálené černé dopinky, které se mi odvážili přinést na stůl... tak to fakt už ne .... fuj.
Jitrnice mají dobré. ... ostatně to v drtvé většině hospod či uzenářství.
Polévka dobrá ale žádný zázrak.... dost nevýrazná. (s játrovými knedlíčky)
Alk
Re: Guláš není mastný
a že tam není místo? To v McD není taky skoro nikde
Rico
NENADÍVEJTE VOLA KOMÁRY!!
Podivné úvahy. Tzv. „česká kuchyně“, guláš, svíčková, omáčky, dršťková, hovězí, plněné papriky, topinky, VKZ, smažák přece nevyžaduje nijaký kosmicky jedinečný kuchařský um! Jde pouze o to, aby kuchař tuto středoevropskou kuchyň připravoval z kvalitních surovin.
Ano, za totality (a bohužel často i dnes) probíhala mýtotvorná gastro-spartakiáda typu: „Nejlepší svíčková je s octem Seliko“, „Guláš musí přespat“, „Topinky jen ze dvaapůl dne starého chleba (krájet strunou z Jolany)“, „Zelí na VK musí po vyhození do vzduchu dopadat zpět na pracovní desku v Jelením příkopu v dvoucentimetrových odstupech“, „Se smažákem před vložením do fritýrky třeba prohodit pár slov“, „Co chlap, to česnek“.
Ještě několik let po Listopadu ve společenských časopisech totalitního typu Květy, Vlasta atd. vykřikovaly české celebrity své oblíbené recepty na Kuřecí prsíčka s broskví se švestkovou omáčkou z restované nivy. Postupně jaly se ochabovat Tajemství pana fořta a Řízky zámecké bílé paní. Pak pomalu jala se přidusávat světaznalost, a Člověče nezlob se začalo hrávat se suši, civiče a panenskou olivovou Indulonou: klokaním špízům a pštrosím koulím odzvánělo. A teď hurá: bek tů z růc!! A ejhle: Kdo uvaří nejkypřejší knedlík, dostane volňáska na TV-show Vaříme s Karlem Gottem.
Kdo by taky nechtěl znát osobně toho pána, co je přeborníkem Jihlavy v loupání pomerančů? A kdo zná návod, jak nejlépe kopnout do krtince? Vsadí se se mnou někdo o trencle vítěze v soutěžení O nejplavnější osmu na kole bezdrža?
Baranik napíše o trendu Bek tů z růc, a sklidí uragán posudků. Rada: Vařte v klidu, bez debilních brusinek s plátkem citrónku pod čepicí šlehačky. Nepodvádějte zeleninu, nelžete hovězímu. Svíčková pak blaze odmění i turistu z Konga.