Diskuze
Vánoční tipy šéfkuchařů nejen na štědrovečerní večeře
Děkujeme za pochopení.
hypotecni_sup
k vanocum
ladi RIZEK, BRAMBOROVEJ SALAT a BASA PIV! tyhle jidla pro buzeranty co tu vymejslej at zerou francouzi!
ABRE
Re: k vanocum
Takový zoufalý názor, a zrovna před Vánocema, fuj, styď se.
Petr
to neni kuchar, ale barbar
takovy menu muze v cesku vytvorit absolutni ignorant a nebo blbec -a pro to blbce vzkaz -neucta ktradicim znamena neuctu k druhym a k sobe samotnemu - a tradice vychazi z rodiny , ale dobra rodina v cesku uz ani neexistuje - takze tech par blbecku co se naucili varit nekde v nemecku a nebo ve francii sev zavadeji zvyklosti
techto zapadnich barbaru
Rico
PO NÁVRATU Z TANGLEWOODU
„Scéna se podle účesů a šatů může odehrávat někde v New Yorku ve 30. letech. Jídlo, jež přináší na malý servírovací stolek zdejší šéfkuchař Roman Paulus, impozantní modrooký muž se smyslem pro suchý humor, je však ryze současné a ryze vánoční.“
Věta jak s Robinsona: Dopil jsem čaj a protože na chvíli vykouklo sluníčko, šel jsem se posadit ven na Tatraplán. Na Štědrý den štědře podělen byl kdekdo, i vrátný a pokojské dostaly vánočky, a po večeři jsem vzal ode všeho, co k večeři bylo, po kousku, a vhodil jsem polovičku do kufru.
Chodci nesli aktovky a notebooky i mobilky, ženy sebe a kabelky. Taxikáři okytili si drožky a antény. Někdo práskl bičem, pohnul taxíkem. Tu se vzdálení chodci pustili do zpěvu, semkli se a zpívajíce ubírali se k hotelu. Před Alcronem zůstal zástup stát, ženy slzely. Pohladil jsem je a nechala si od nich ruku lízat.
Třicátá léta přinášejí nový zájem o náboženství, pomyslel jsem si. A již z hotelu vychází Roman Paulus: co že mi to vylévá ze servírovací misky na kapotu? Ach, tekutinu, jež mi barvou i vůní připomínala ze všeho nejvíc kakao. Omyl. Šlo o kaštanovou polévku. „Šulc mi taky nedal nic, jen odkazoval na Boha!“, zaklel jsem. „Chyba lávky! Nosí brýle, miluje New York, třicátá léta, jazz a osudy ztroskotanců,“ usmál se kuchař.