Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Špagety čtyřikrát jinak. Recepty Romana Pauluse

Italská kuchyně patří nejen teď v létě mezi ty vůbec nejoblíbenější a špagety jsou skoro synonymem Itálie. Vyzkoušejte některý z oblíbených receptů Romana Pauluse – s klobáskou salsiccia, boloňskou omáčkou, bazalkovým pestem nebo čerstvými rajčaty.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Charouz

26. 7. 2012 12:41
Zní to skvěle

Ale do toho syrového vepřového bych nešel.

0 0
možnosti

F. Kusák

26. 7. 2012 8:22
Dost dobře nechápu

k čemu je to dobré. Nic proti italské kuchyni a jejím těstovinám, podstata je ale v tom, že musíme mít ty pravé ingredience, jinak je výsledkém, v lepším případě, průměrné jídlo. Moc dobře vím, jaký rozdíl je mezi kupovaným rajčetem a tím, které si utrhnu na zahradě. To samé platí o sýrech, např. mozzarella - pokud koupím tzv. mozzarellu za ceny kolem 20,- Kč, tak nemůžu očekávat skvělý výsledek. Ale meruňkové knedlíky nebo české domácí nudle s mákem, vdolky s pravými povidly a tvarohem nebo chlupaté knedlíky s dobrým uzeným a se zelím a pod., tak to umíme a pokud si toho nandáme jen málo, je to stejně kalorické jako ta italská pasta alla norma nebo jiný způsob. 

0 0
možnosti

I. Schmalzkopf

26. 7. 2012 15:32
Re: Dost dobře nechápu

jČlověče, nebuďte drzý! .. je to Itálie a co na tom, že z těstovinového škrobu a oliváče roste vana stejně jako z českého knedlíkového a sádla.

Kromě módnosti o nic jiného nejde, rozhodně ne o zdravou stravu, i když mají víc ryb, zeleniny a ten megakůl olivový olej. Dávno se říká, že typický Talián má pupek ze špaget od maminky a nepřežírající se plážoví seladoni jsou jen vějička pro tůristi.

0 0
možnosti